Skanų ir sodrų bulvių apkepą pasigaminti yra daug lengviau, nei manote. Šis sotus patiekalas labai greitai taps jūsų mėgstamu pietų ar vakarienės pasirinkimu.
Kaip pasigaminti skanų bulvių troškinį
Mūsų močiutės visada mokėjo pagaminti tokius skanius patiekalus, kad galėjo nustebinti net profesionalius virėjus. Ekspertai pataria atkreipti dėmesį į seną bulvių troškinio receptą. Šis patiekalas gaminamas paprastai ir greitai, nereikalauja daug produktų, o skonis toks, tarsi būtumėte jį ruošę visą dieną. Mes išsamiai papasakosime apie receptą!
Kaip gaminti bulvių apkepą
Pirmiausia paruoškite visus reikalingus ingredientus. Bulvių apkepui jums reikės:
- Bulvės – 600–700 gramų
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Pienas arba grietinėlė – 150 mililitrų
- Svogūnas – 1 vnt.
- Sviestas – 50 gramų
Taip pat nepamirškite įberti druskos ir mėgstamų prieskonių pagal skonį.

Pirmiausia nulupkite bulves ir sutarkuokite jas stambia tarka. Dirbkite greitai, kad bulvės nepatamsėtų. Tuomet smulkiai supjaustykite nuluptą svogūną arba jį taip pat sutarkuokite stambia tarka – taip troškinys bus minkštesnis.
Kiaušinius išplakite su pienu arba grietinėle, į šį mišinį įberkite druskos ir pasirinktų prieskonių. Tada sumaišykite visus ingredientus – kiaušinių mišinį su tarkuotomis bulvėmis ir svogūnu.
Kepimo indą ištepkite sviestu ir supilkite paruoštą masę. Ant viršaus uždėkite nedidelius sviesto gabalėlius – jie suteiks troškiniui gražią, auksinę plutelę.
Apkepą kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35–40 minučių, kol viršus įgaus auksinę spalvą. Patiekite iš karto, kol patiekalas dar karštas.
Skanaus!

