Nepaprastai gražios vyno raudonumo spalvos uogienė puikiai tinka kaip priedas prie sausainių ar bandelių. Vynuogės ne tik skanios šviežios – iš jų galima pagaminti gardžią uogienę, kuri į jūsų virtuvę atneš rudens skonį.
Turinys
Šis receptas yra paprastas ir leidžia praturtinti uogienę pasirinktu skoniu, pavyzdžiui, vyšnių, vanilės ar aviečių.
Ingredientai (apie 8–10 stiklainių)
- 4 kg vynuogių
- 100 ml vandens
- 2 kg cukraus
- 40 g želės cukraus
- 4 pakeliai vanilinio cukraus
- Pasirinktas aromatas (vyšnių, vanilės, aviečių ar kt.) – pagal skonį (nebūtina)
Paruošimas
- Vynuogių paruošimas Nuimkite vynuogių kotelius, gerai nuplaukite uogas ir sutrinkite jas (galima naudoti trintuvą arba maisto smulkintuvą).
- Virimas Į sutrintas vynuoges įpilkite 100 ml vandens ir virkite ant silpnos ugnies apie 2 valandas, kol masė suminkštės.
- Košimas Nukoškite masę per sietelį, kad pašalintumėte sėklas ir odeles, gaudami skystas sultis.
- Skonio formavimas Į sultis suberkite cukrų, želės cukrų, vanilinį cukrų ir, jei pageidaujate, pasirinktą aromatą. Virkite dar 5 minutes, nuolat maišydami, kol masė sutirštės.
- Supilstymas Karštą uogienę supilkite į sterilius stiklainius, užsukite dangtelius, apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir palaikykite 5 minutes. Tada lėtai atvėsinkite kambario temperatūroje.
Išvada
Vynuogių uogienė kadaise buvo tikras žiemos skanėstas, nes namų šeimininkės konservuodavo vynuoges saldžiai, taip pagyvindamos šventinius stalus. Šiandien, pridėdami pasirinktą aromatą, galite sukurti unikalią uogienės versiją pagal savo skonį.