Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Restoraninio lygio patiekalas per 30 minučių. Pasakiškoji jautiena

2 min. skaitymo

Jautienos išpjova – nepakankamai įvertintas biudžetinės virtuvės herojus. Tačiau šiame recepte ji atgims iš naujo: minkšta, sultinga, pagardinta sodriu svogūnų padažu su rozmarino užuominomis. Puikiai tinka tiems, kurie nori skaniai pavalgyti neišleisdami didelių pinigų ir daug laiko.

Ingredientai

  • 40 g miltų
  • arbatinis šaukštelis druskos
  • pusės arbatinio šaukštelio pipirų
  • žiupsnelis česnako miltelių
  • žiupsnelis svogūnų miltelių
  • 4 jautienos gabalėliai, maždaug po 110–120 g (viršutinė nugarinė)
  • 15 ml augalinio aliejaus
  • 15 g sviesto

Padažui

  • 30 g sviesto
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas, plonai supjaustytas
  • 3 skiltelės česnako, smulkintos
  • 1 valgomasis šaukštas šviežio rozmarino, smulkinto
  • 240 ml mažai druskos turinčio jautienos sultinio
  • 15–30 ml vyno acto (pagal skonį)
  • druska ir pipirai – pagal skonį
  • 5 g kukurūzų krakmolo + 5 ml šalto vandens (nebūtina, tirštinimui)

Gaminimas

  1. Kiekvieną jautienos gabalėlį gerai išmuškite mėsos plaktuku.
  2. Paruoškite džiūvėsėlius: dubenyje sumaišykite miltus, druską, pipirus, česnako miltelius ir svogūnų miltelius.
  3. Kiekvieną rutuliuką apvoliokite mišinyje, nukratydami perteklių.
  4. Įkaitinkite aliejų ir sviestą ant vidutinės ugnies. Kepkite kepsnius po 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Išimkite iš keptuvės.
  5. Paruoškite padažą: Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą. Sudėkite svogūną, pakepinkite 10–12 minučių, kol karamelizuosis.
  6. Sudėkite česnaką ir rozmariną, kepkite dar 1 minutę.
  7. Supilkite sultinį ir actą. Užvirinkite, tada sumažinkite kaitrą ir virkite ant silpnos ugnies 5–7 minutes.
  8. Įpilkite krakmolo-vandens mišinį, nuolat maišydami, kol padažas sutirštės.
  9. Grąžinkite kukulius į keptuvę, užpilkite padažu ir pakaitinkite dar 2–3 minutes.
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *