Jautienos išpjova – nepakankamai įvertintas biudžetinės virtuvės herojus. Tačiau šiame recepte ji atgims iš naujo: minkšta, sultinga, pagardinta sodriu svogūnų padažu su rozmarino užuominomis. Puikiai tinka tiems, kurie nori skaniai pavalgyti neišleisdami didelių pinigų ir daug laiko.
Turinys
Ingredientai
- 40 g miltų
- arbatinis šaukštelis druskos
- pusės arbatinio šaukštelio pipirų
- žiupsnelis česnako miltelių
- žiupsnelis svogūnų miltelių
- 4 jautienos gabalėliai, maždaug po 110–120 g (viršutinė nugarinė)
- 15 ml augalinio aliejaus
- 15 g sviesto
Padažui
- 30 g sviesto
- 1 vidutinio dydžio svogūnas, plonai supjaustytas
- 3 skiltelės česnako, smulkintos
- 1 valgomasis šaukštas šviežio rozmarino, smulkinto
- 240 ml mažai druskos turinčio jautienos sultinio
- 15–30 ml vyno acto (pagal skonį)
- druska ir pipirai – pagal skonį
- 5 g kukurūzų krakmolo + 5 ml šalto vandens (nebūtina, tirštinimui)
Gaminimas
- Kiekvieną jautienos gabalėlį gerai išmuškite mėsos plaktuku.
- Paruoškite džiūvėsėlius: dubenyje sumaišykite miltus, druską, pipirus, česnako miltelius ir svogūnų miltelius.
- Kiekvieną rutuliuką apvoliokite mišinyje, nukratydami perteklių.
- Įkaitinkite aliejų ir sviestą ant vidutinės ugnies. Kepkite kepsnius po 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Išimkite iš keptuvės.
- Paruoškite padažą: Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą. Sudėkite svogūną, pakepinkite 10–12 minučių, kol karamelizuosis.
- Sudėkite česnaką ir rozmariną, kepkite dar 1 minutę.
- Supilkite sultinį ir actą. Užvirinkite, tada sumažinkite kaitrą ir virkite ant silpnos ugnies 5–7 minutes.
- Įpilkite krakmolo-vandens mišinį, nuolat maišydami, kol padažas sutirštės.
- Grąžinkite kukulius į keptuvę, užpilkite padažu ir pakaitinkite dar 2–3 minutes.