Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Rudens aromatas kiekvienoje bandelėje: tobulų cinamoninių bandelių receptas su moliūgu

Nuostabios bandelės rudeniui
3 min. skaitymo

Artėjant lietingam rudeniui, niekas taip nesukuria jaukumo kaip šilti kepiniai. Moliūginės / cinamoninės bandelės – puikus būdas pasinerti į sezono dvasią. Subtili moliūgų tyrės tešla, kvapnus cinamonas, saldžiai lipni karamelė ir kreminis glajus – šis derinys užkariaus kiekvieno širdį. Iškepkite šias bandeles ir sušildykite artimuosius vėsią rudens dieną!

Bandelių receptas (6 porcijos)

Ingredientai

Tešlai:

  • Miltai – 350 g
  • Moliūgų tyrė – 100 g
  • Kiaušinio trynys – 1 vnt.
  • Pienas – 100 ml
  • Cukrus – 40 g
  • Lydytas sviestas – 50 g
  • Sausos mielės – 6 g
  • Druska – žiupsnelis

Karamelei:

  • Minkštas sviestas – 60 g
  • Cukrus – 100 g
  • Cinamonas – 1 arbat. šaukštelis
  • Medus – 50 g
  • Grietinėlė (33–35 % riebumo) – 30 ml

Įdarui:

  • Moliūgų tyrė – 150 g
  • Cukrus – 50 g
  • Cinamonas – 10 g

Kremui:

  • Kreminis sūris – 150 g
  • Minkštas sviestas – 40 g
  • Cukraus pudra – 50 g
  • Grietinėlė (33–35 % riebumo) – 30 ml
Bandelės su moliūgais ir cinamonu
Bandelės su moliūgais ir cinamonu

Gaminimo būdas

  1. Paruoškite tešlą:
    • Šiltame piene (apie 35–40 °C) ištirpinkite sausas mieles, cukrų ir 2 valg. šaukštus miltų. Palaukite 10–15 minučių, kol masė suputos (tai rodo, kad mielės aktyvios).
    • Į dubenį su putojančia mase sudėkite moliūgų tyrę, trynį, lydytą sviestą, druską ir likusius miltus. Minkykite tešlą apie 7–10 minučių, kol ji taps elastinga ir nelips prie rankų.
    • Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje kilti 1 valandą, kol padvigubės.
  2. Paruoškite įdarą:
    • Sumaišykite moliūgų tyrę, cukrų ir cinamoną iki vientisos masės.
  3. Paruoškite karamelę:
    • Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą, cukrų, cinamoną, medų ir grietinėlę iki vienalytės masės.
  4. Paruoškite kremą:
    • Elektriniu maišytuvu išplakite kreminį sūrį, minkštą sviestą, cukraus pudrą ir grietinėlę iki purios, vientisos masės. Laikykite šaldytuve iki naudojimo.
  5. Formuokite bandeles:
    • Pakilusią tešlą švelniai perminkykite ir iškočiokite į 3 mm storio stačiakampį (apie 30×40 cm).
    • Tolygiai paskirstykite įdarą ant tešlos, palikdami 1 cm kraštą neužteptą.
    • Tešlą susukite į ritinį, pradedant nuo ilgosios kraštinės. Supjaustykite ritinį į 6 vienodas dalis (apie 5 cm pločio).
  6. Kepimas:
    • Kepimo formą (apie 20×30 cm) ištepkite karamele, tolygiai paskirstydami ją per dugną.
    • Sudėkite ritinėlius į formą, palikdami nedidelius tarpus. Uždenkite ir palikite kilti šiltoje vietoje 20–25 minutes.
    • Tarp ritinėlių supilkite grietinėlę (30 ml), kad jie būtų sultingesni.
    • Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25–30 minučių, kol bandelės gražiai parus ir iešmelis, įsmeigtas į tešlą, liks sausas.
  7. Pabaiga:
    • Iškepusias bandeles palikite formoje 5 minutes, kad karamelė šiek tiek susigertų.
    • Aptepkite paruoštu kremu ir patiekite šiltus.
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.