Artėjant lietingam rudeniui, niekas taip nesukuria jaukumo kaip šilti kepiniai. Moliūginės / cinamoninės bandelės – puikus būdas pasinerti į sezono dvasią. Subtili moliūgų tyrės tešla, kvapnus cinamonas, saldžiai lipni karamelė ir kreminis glajus – šis derinys užkariaus kiekvieno širdį. Iškepkite šias bandeles ir sušildykite artimuosius vėsią rudens dieną!
Turinys
Bandelių receptas (6 porcijos)
Ingredientai
Tešlai:
- Miltai – 350 g
- Moliūgų tyrė – 100 g
- Kiaušinio trynys – 1 vnt.
- Pienas – 100 ml
- Cukrus – 40 g
- Lydytas sviestas – 50 g
- Sausos mielės – 6 g
- Druska – žiupsnelis
Karamelei:
- Minkštas sviestas – 60 g
- Cukrus – 100 g
- Cinamonas – 1 arbat. šaukštelis
- Medus – 50 g
- Grietinėlė (33–35 % riebumo) – 30 ml
Įdarui:
- Moliūgų tyrė – 150 g
- Cukrus – 50 g
- Cinamonas – 10 g
Kremui:
- Kreminis sūris – 150 g
- Minkštas sviestas – 40 g
- Cukraus pudra – 50 g
- Grietinėlė (33–35 % riebumo) – 30 ml
Gaminimo būdas
- Paruoškite tešlą:
- Šiltame piene (apie 35–40 °C) ištirpinkite sausas mieles, cukrų ir 2 valg. šaukštus miltų. Palaukite 10–15 minučių, kol masė suputos (tai rodo, kad mielės aktyvios).
- Į dubenį su putojančia mase sudėkite moliūgų tyrę, trynį, lydytą sviestą, druską ir likusius miltus. Minkykite tešlą apie 7–10 minučių, kol ji taps elastinga ir nelips prie rankų.
- Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje kilti 1 valandą, kol padvigubės.
- Paruoškite įdarą:
- Sumaišykite moliūgų tyrę, cukrų ir cinamoną iki vientisos masės.
- Paruoškite karamelę:
- Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą, cukrų, cinamoną, medų ir grietinėlę iki vienalytės masės.
- Paruoškite kremą:
- Elektriniu maišytuvu išplakite kreminį sūrį, minkštą sviestą, cukraus pudrą ir grietinėlę iki purios, vientisos masės. Laikykite šaldytuve iki naudojimo.
- Formuokite bandeles:
- Pakilusią tešlą švelniai perminkykite ir iškočiokite į 3 mm storio stačiakampį (apie 30×40 cm).
- Tolygiai paskirstykite įdarą ant tešlos, palikdami 1 cm kraštą neužteptą.
- Tešlą susukite į ritinį, pradedant nuo ilgosios kraštinės. Supjaustykite ritinį į 6 vienodas dalis (apie 5 cm pločio).
- Kepimas:
- Kepimo formą (apie 20×30 cm) ištepkite karamele, tolygiai paskirstydami ją per dugną.
- Sudėkite ritinėlius į formą, palikdami nedidelius tarpus. Uždenkite ir palikite kilti šiltoje vietoje 20–25 minutes.
- Tarp ritinėlių supilkite grietinėlę (30 ml), kad jie būtų sultingesni.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25–30 minučių, kol bandelės gražiai parus ir iešmelis, įsmeigtas į tešlą, liks sausas.
- Pabaiga:
- Iškepusias bandeles palikite formoje 5 minutes, kad karamelė šiek tiek susigertų.
- Aptepkite paruoštu kremu ir patiekite šiltus.