Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Rugpjūčio sezoninis receptas: persikų ir mocarelos salotos su kepta vištiena

Labai lengvos ir skanios salotos
1 min. skaitymo

Lengvas, gaivus ir labai greitai paruošiamas patiekalas – tobulas vasaros skonių derinys: saldūs persikai, švelni mocarela ir sultinga kepta vištiena. Puikiai tinka lengvai vakarienei ar pietums.

Sudedamosios dalys (2 porcijoms)

  • 2 vištienos filė
  • 2 kietesni persikai (kad kepant išlaikytų formą)
  • 100 g mocarelos (rutuliukų arba mažų gabalėlių)
  • 100 g mišrių salotų (rukolos, špinatų, salotų lapų)
  • Sauja graikinių riešutų arba migdolų
  • Alyvuogių aliejus
  • Balzaminis actas arba balzaminė grietinėlė
  • Druska, pipirai, džiovintas bazilikas – pagal skonį

Paruošimas

  1. Paruoškite vištieną. Filė supjaustykite juostelėmis, pagardinkite druska, pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite džiovintu baziliku. Kepkite grilio keptuvėje arba paprastoje keptuvėje, kol iškeps.
  2. Apkepkite persikus. Supjaustykite juos griežinėliais ir toje pačioje keptuvėje kepkite po 1–2 min. iš kiekvienos pusės, kol lengvai karamelizuosis.
  3. Sukraukite salotas. Dideliame dubenyje sumaišykite salotų lapus, persikų griežinėlius ir mocarelos rutuliukus. Sudėkite vištienos gabalėlius.
  4. Pagardinkite. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu (arba grietinėle), pabarstykite riešutais.
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.