Be jokios abejonės, ryžiai yra neįtikėtinai gardūs ir puikūs kaip priedas prie bet kurio kito kulinarinio šedevro. Sužinokite, kodėl virėjai visada rekomenduoja juos paskrudinti prieš gaminant.
Ilgametę patirtį turintys virėjai papasakojo, kodėl prieš verdant ryžius būtina juos lengvai paskrudinti. Visų pirma, tai yra būtent ta maža, bet itin veiksminga gudrybė, apie kurią daugelis žmonių net neįtaria.
Kaip žinia, ryžiai verdant labai dažnai sulimpa ir virsta įprasta koše. Tačiau, kaip teigia patyrę virėjai, tai ištaisyti padės vienas paprastas, laiko patikrintas triukas, kurio daugybė namų šeimininkių, deja, tiesiog nežino. Paaiškėjo, kad pirmasis ryžių virimo etapas iš tikrųjų visai nėra virimas – pirmiausia juos reikia kepti.
Reikalingi ingredientai
Norint paruošti neįtikėtinai skanius, aromatingus ir trupinius ryžius, jums reikės šių produktų:
- Ryžiai – 250 g
- Verdantis vanduo – 500 ml
- Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas
- Druska – 1/2 arbatinio šaukštelio
Gaminimo būdas
Norint tinkamai paruošti tobulus trupinius ryžius namuose, labai svarbu atlikti šiuos paprastus veiksmus:
1 žingsnis: Įkaitinkite aliejų
Pirmiausia giliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų.
2 žingsnis: Kepkite ryžius
Tada sudėkite ryžius, sumažinkite ugnį iki minimumo ir kepkite ryžius vos dvi minutes. Šis etapas yra labai svarbus – būtent kepimas padaro ryžius trupinius ir neleidžia jiems sulipti.
3 žingsnis: Įpilkite vandens
Tik dabar įpilkite druskos ir verdančio vandens. Svarbu naudoti būtent verdantį vandenį, kad ryžiai geriau išsivirstų.
4 žingsnis: Verdami ryžius
Po to uždenkite puodą dangčiu ir virkite apie 15 minučių ant silpnos ugnies.
Svarbus patarimas
Atminkite, kad virimo metu dangtis visada turi būti uždarytas. Tai padeda išlaikyti garą ir užtikrina tolygų ryžių išsivirimą.
Kodėl šis metodas veikia?
Ryžių skrudinimas prieš verdant juos padaro trupinius ir kvapnius, neleidžia jiems sulipti ir virsti įprasta koše. Šis paprastas triukas padeda:
- Išlaikyti grūdų formą
- Pagerinti patiekalo skonį
- Suteikti ryžiams malonų, lengvai riešutinį aromatą
- Užtikrinti, kad kiekvienas grūdas būtų atskiras
Kai ryžiai kepami aliejuje prieš verdant, ant jų paviršiaus susidaro plona aliejaus plėvelė, kuri apsaugo grūdus nuo per didelio vandens įsigėrimo ir neleidžia jiems sulipti.
Išvada: Tad būtinai pabandykite paskrudinti ryžius prieš verdant – ir rezultatas jus maloniai nustebins! Šis paprastas virėjų triukas pakeis jūsų požiūrį į ryžių gaminimą ir padės kiekvieną kartą gauti tobulą rezultatą.