Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šarlotė su obuoliais ir cinamonu per 30 minučių: skanu, paprasta ir lengva

Šarlotė su obuoliais ir cinamonu per 30 minučių
1 min. skaitymo

Ruduo asocijuojasi su obuoliais, šiluma ir cinamono aromatu. Šarlotė – vienas iš tų receptų, kuris vos per pusvalandį gali įnešti jaukumo į namus. Ji gaunasi švelni, gaivi ir kupina vaisių skonio, kurio negalima supainioti su niekuo kitu. Puikus desertas arbatai ar sekmadienio šeimos pusryčiams.

Sudedamosios dalys:

  • 4 vidutinio dydžio obuoliai
  • 3 kiaušiniai
  • 1 puodelis cukraus (200 g)
  • 1 puodelis miltų (200 g)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1 pakelis vanilinio cukraus (nebūtina)
  • Žiupsnelis druskos
  • Sviesto kepimo formai sutepti

Paruošimas:

  1. Pirmiausia nulupkite obuolius ir supjaustykite juos plonais griežinėliais.
  2. Kepimo formą ištepkite sviestu ir ant dugno sudėkite obuolių griežinėlius, pabarstydami juos cinamonu.
  3. Giliame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi iki purios ir baltos masės, tada atsargiai suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, žiupsnelį druskos ir vanilinį cukrų. Išmaišykite lengvą, skystą tešlą.
  4. Paruoštą tešlą supilkite ant obuolių ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25–30 minučių.
  5. Kai viršus taps auksinės spalvos ir elastingas liečiant, šarlotė yra paruošta.
Pyragas rudeniui - Šarlotė
Pyragas rudeniui – Šarlotė

Patiekite dar šiltą, pabarstytą cukraus pudra arba su šaukšteliu vanilinių ledų – ir gausite tikrą desertą su jaukios namų šilumos pojūčiu.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.