Ruduo asocijuojasi su obuoliais, šiluma ir cinamono aromatu. Šarlotė – vienas iš tų receptų, kuris vos per pusvalandį gali įnešti jaukumo į namus. Ji gaunasi švelni, gaivi ir kupina vaisių skonio, kurio negalima supainioti su niekuo kitu. Puikus desertas arbatai ar sekmadienio šeimos pusryčiams.
Sudedamosios dalys:
- 4 vidutinio dydžio obuoliai
- 3 kiaušiniai
- 1 puodelis cukraus (200 g)
- 1 puodelis miltų (200 g)
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- 1 pakelis vanilinio cukraus (nebūtina)
- Žiupsnelis druskos
- Sviesto kepimo formai sutepti
Paruošimas:
- Pirmiausia nulupkite obuolius ir supjaustykite juos plonais griežinėliais.
- Kepimo formą ištepkite sviestu ir ant dugno sudėkite obuolių griežinėlius, pabarstydami juos cinamonu.
- Giliame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi iki purios ir baltos masės, tada atsargiai suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, žiupsnelį druskos ir vanilinį cukrų. Išmaišykite lengvą, skystą tešlą.
- Paruoštą tešlą supilkite ant obuolių ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25–30 minučių.
- Kai viršus taps auksinės spalvos ir elastingas liečiant, šarlotė yra paruošta.
Patiekite dar šiltą, pabarstytą cukraus pudra arba su šaukšteliu vanilinių ledų – ir gausite tikrą desertą su jaukios namų šilumos pojūčiu.