Kvapnios, maistingos ir labai skanios baklažanų bei pupelių salotos bus puikus patiekalas žiemai. Švelnių baklažanų, minkštų pupelių ir daržovių derinys sukuria sodrų skonį, kuris puikiai tinka tiek kaip savarankiškas patiekalas, tiek kaip garnyras.
Turinys
Šiame recepte žingsnis po žingsnio parodysiu, kaip paruošti salotas, kaip tinkamai paruošti pupeles ir daržoves bei pasigaminti konservų. Tokios salotos tikrai taps mėgstamiausiomis jūsų šeimoje!
Sudedamosios dalys:
- 1200 g pomidorų
- 1 kg baklažanų
- 500 g pupelių
- 500 g paprikos
- 500 g svogūnų
- 500 g morkų
- 200 ml aliejaus
- 70 g cukraus
- 50 ml acto
- 40 g druskos
Išeiga: 9 stiklainiai po 0,5 l
Paruošimas:
- Pupeles užmerkite šaltame vandenyje per naktį. Ryte nupilkite vandenį, užpilkite šviežiu, užvirinkite ir virkite apie 30 minučių.
- Baklažanus, svogūnus ir paprikas supjaustykite kubeliais. Morkas sutarkuokite stambiai. Pomidorus sumalkite mėsmale arba sutrinkite trintuvu.
- Į didelį puodą supilkite aliejų ir gerai įkaitinkite. Sudėkite svogūnus bei morkas, kepkite, kol suminkštės, nuolat maišydami.
- Sudėkite papriką, virtas pupeles, smulkintus pomidorus, baklažanus, cukrų ir druską. Išmaišykite, užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 30 minučių.
- Įpilkite acto, išmaišykite ir palikite dar 2–3 minutėms. Tada nuimkite nuo ugnies.
- Karštas salotas sudėkite į sterilius stiklainius ir užsukite dangteliais.
- Stiklainius sudėkite į didelį puodą, kurio dugnas išklotas šiltu rankšluosčiu. Užpilkite vandens iki stiklainio „pečių“. Sterilizuokite 15 minučių nuo užvirimo momento.
- Užsukite sandariai, apverskite aukštyn kojomis, uždenkite rankšluosčiu ir palikite, kol visiškai atvės.
Šios salotos taps tikru jūsų žiemos stalo hitu – puikiai tinka kaip šaltas užkandis, garnyras prie mėsos ar net kaip atskiras patiekalas.