Kai norisi kažko šokoladinio, bet nesinori stovėti prie viryklės, šis receptas visada praverčia. Vos du ingredientai, penkios minutės darbo – ir ant stalo turite pyragą, kurį visi prašo kepti dar kartą.
Kai norisi kažko šokoladinio, bet nesinori gaišti laiko virtuvėje, šis pyragas – tikras išsigelbėjimas. Jam reikia tik dviejų ingredientų, jokių specialių įgūdžių ir jis paruošiamas per kelias minutes. Be to, jis toks sodrus ir kreminis, kad svečiai dažnai negali patikėti, kaip lengva jį pagaminti.
Geriausi receptai dažnai būna paprasčiausi. Šiuo atveju tereikia kokybiško šokolado ir prinokusių bananų, kad sukurtumėte desertą, kurio skonis primena geriausios konditerijos gaminius. Bananai suteikia pyragui natūralų saldumą ir subtilią struktūrą, o šokoladas – intensyvų skonį ir aksominę tekstūrą.
Šis pyragas ne tik gardus, bet ir universalus – galite jį patiekti kaip kasdienį desertą, šventinio stalo puošmeną ar tiesiog svečiams.
Ingredientai (mažam pyragui):
- 200 g juodojo šokolado (arba kito jūsų pasirinkto šokolado)
- 300–400 g prinokusių bananų
Paruošimas žingsnis po žingsnio:
- Paruoškite bananus – rinkitės visiškai prinokusius bananus su mažomis rudomis dėmėmis ant odelės. Jie bus saldesni ir suteiks pyragui malonų aromatą. Sutrinkite juos šakute arba trintuvu iki vientisos masės.
- Ištirpinkite šokoladą – tai galite padaryti mikrobangų krosnelėje, pamaišydami kas 30 sekundžių, arba vandens vonelėje. Svarbiausia neperkaitinti, kad šokoladas išlaikytų savo aksominę konsistenciją.
- Išmaišykite mišinį – į bananų masę palaipsniui pilkite ištirpusį šokoladą, nuolat maišydami, kol viskas taps lygu ir blizgu.
- Supilkite į kepimo formą – naudokite nedidelę kepimo formą, išklotą maistine plėvele arba kepimo popieriumi, kad pyragą būtų lengva išimti.
- Atvėsinimas – galite valgyti iš karto, kol pyragas dar šiltas ir kreminis, bet geriausia jį bent porą valandų atvėsinti šaldytuve – tada jis sustings, o skonis bus dar sodresnis.
Papildomos idėjos:
- Prieš patiekiant pabarstykite kakavos milteliais arba papuoškite uogomis
- Į mišinį galite įdėti smulkintų riešutų arba kokoso drožlių įdomesnei tekstūrai
- Šokoladą galite pakeisti pieniniu arba net baltuoju šokoladu – skonis bus švelnesnis
Kodėl šį receptą kartoju vėl ir vėl?
Šis receptas mane gelbsti, kai tik prireikia kažko greito, bet įspūdingo. Reikalingi ingredientai beveik visada yra namuose, paruošimas trunka ne ilgiau kaip penkias minutes, o rezultatas niekada nenuvilia. Be to, jis yra santykinai sveikesnis nei daugelis kitų desertų, nes jame nėra pridėtinio cukraus – visas saldumas atsiranda iš bananų.
Kiekvieną kartą girdžiu tą patį – „Turbūt ilgai prie to dirbote!” Bet iš tikrųjų tai vienas lengviausiai pagaminamų pyragų, kokius tik esu kepusiš