Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šį receptą parsivežiau iš Prancūzijos – dabar kas antrą dieną verdu šią sriubą, nes šeima prašo pakartoti

Sriubos receptas iš Prancūzijos
3 min. skaitymo

Yra patiekalų, kurie nepalieka abejingų. Tokia yra ši prancūziško stiliaus sūrio ir grietinėlės sriuba su brokoliais – paprasta, bet kartu rafinuota, soti, bet neapsunkinanti. Kartą ją paragavus Prancūzijoje, skonis taip įsirėžė atmintyje, kad grįžus namo teko atkurti receptą. Rezultatas – puodas ištuštėja greičiau, nei spėja atvėsti.

Prancūzų virtuvė visame pasaulyje vertinama dėl gebėjimo iš paprastų ingredientų sukurti harmoningą, subalansuotą skonį. Kreminės sriubos – vienas ryškiausių to pavyzdžių. Ši brokolių sriuba su sūriu ir grietinėle yra tikras atradimas tiems, kurie mėgsta daržoves, bet nori, kad jos būtų pateiktos prabangiai ir gardžiai.

Kodėl ši sriuba tapo namų favoritu

Brokoliai čia atlieka pagrindinį vaidmenį – jie suteikia švelnų, lengvai salstelėjusį skonį ir sodrią spalvą. Grietinėlė ir lydytas čederio sūris sujungia visus ingredientus į aksominę tekstūrą, o lengvas česnako ir svogūno aromatas sukuria gylį, būdingą prancūziškai virtuvei. Tai sriuba, kuri tinka ir greitiems pietums darbo dieną, ir jaukiam savaitgalio vakarui.

Ingredientai, kurių nereikės ieškoti ilgai

Šiam receptui nereikia egzotinių produktų – viską rasite įprastoje parduotuvėje.

Sudedamosios dalys:

  • Brokoliai – 500 g
  • Svogūnas – 1 maža galvutė
  • Česnakas – 1–2 skiltelės
  • Sviestas – 20 g
  • Grietinėlė 20 % – 150 ml
  • Lydytas čederio sūris – 50 g
  • Daržovių sultinys – 500 ml
  • Druska, pipirai – pagal skonį
  • Žalumynai – papuošimui
Trintos sriubos receptas
Trintos sriubos receptas

Gaminimas – paprastas, bet svarbus kiekvienas žingsnis

Brokolius pirmiausia nuplaukite ir padalinkite į mažesnius žiedynus. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, česnaką – kuo smulkiau. Puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, įlašinkite kelis lašus alyvuogių aliejaus, kad sviestas neprisviltų. Suberkite svogūną ir kepkite, kol jis taps minkštas ir permatomas. Tuomet sudėkite česnaką ir pakepinkite dar apie minutę, kad atsiskleistų aromatas.

Į puodą sudėkite brokolius, įpilkite dalį sultinio, uždenkite ir troškinkite 8–10 minučių, kol daržovės suminkštės. Kai brokoliai bus paruošti, viską sutrinkite iki vientisos, kreminės masės. Tai patogiausia daryti panardinamuoju trintuvu tiesiog puode, tačiau tiks ir įprastas trintuvas.

Grąžinkite sriubą ant silpnos ugnies. Nuolat maišydami supilkite grietinėlę ir suberkite tarkuotą sūrį. Sūris turi visiškai ištirpti, o sriuba tapti švelni ir aksominė. Pagardinkite druska ir pipirais. Jei norisi šiek tiek gaivumo, galima įspausti kelis lašus citrinos sulčių – tai subtiliai paryškins skonį, bet jo neužgoš.

Skonis, kuris nustebina net daržovių skeptikus

Ši sriuba dažnai pakeičia nuomonę net tų, kurie brokolius iki šiol valgė nenoriai. Kreminė tekstūra, lengvas sūrio aromatas ir subalansuotas skonis sukuria pojūtį, lyg valgytumėte patiekalą iš jaukaus Prancūzijos bistro. Be to, brokoliai gausūs vitaminų C ir K, skaidulų bei antioksidantų, tad ši sriuba ne tik gardi, bet ir naudinga organizmui.

Prancūziškų sriubų paslaptis slypi ne sudėtingume, o skonių harmonijoje. Ši sūrio ir grietinėlės sriuba su brokoliais – puikus to įrodymas. Ji tinka kasdieniam stalui, bet neatrodo paprasta. Kartą išvirus, labai tikėtina, kad norėsite ją kartoti vėl ir vėl – kaip ir aš, kas kelias dienas.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.