Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šį skanų dalyką gaminu iš maltos mėsos: pamiršau įprastą metodą amžiams – kotletai tapo tikru meno kūriniu

Kotletai iš maltos mėsos
3 min. skaitymo

Kas pasakė, kad kotletai turi būti nuobodūs? Šis receptas įrodo priešingai – iš paprastos maltos mėsos galima paruošti neįtikėtinai sultingą patiekalą, kuris kvepia namais, o skoniu primena mažą kulinarinį stebuklą.

Šie kotletai kepami kartu su daržovėmis ir pomidorų padažu – rezultatas toks gardus, kad net klasikiniai receptai lieka užmarštyje.

Reikės:

Kotletams:

  • 400 g maltos mėsos (tinka kiauliena, jautiena arba vištiena)
  • 100 g svogūno (1 nedidelio)
  • 2 šaukštų džiūvėsėlių
  • 1 kiaušinio
  • 1 arbat. šaukštelio kmynų
  • druskos ir maltų pipirų pagal skonį
  • augalinio aliejaus kepimui

Daržovių apkepui ir padažui:

  • 250 g morkų
  • 180 g svogūnų
  • 180 g paprikų
  • 180 g pomidorų
  • 2 šaukštų pomidorų pastos
  • 300 ml vandens
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 arbat. šaukštelio Provanso žolelių arba raudonėlio
  • 1 arbat. šaukštelio saldžiosios paprikos
  • šviežių žolelių (krapų, petražolių)
  • druskos ir pipirų

Skanių kotletų gaminimas

Kaip gaminti:

1. Paruoškite kotletus.
Svogūną smulkiai supjaustykite peiliu (ne smulkintuvu – tai svarbu, kad išliktų sultingumas). Sumaišykite maltą mėsą su svogūnu, džiūvėsėliais, kiaušiniu, kmynais, druska ir pipirais. Gerai išminkykite, kol masė taps vienalytė ir šiek tiek lipni.

Suformuokite apvalius, šiek tiek suplotus kotletus ir apkepkite juos įkaitintame aliejuje po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės. Kai apskrus, išimkite ir atidėkite į šalį, palikdami keptuvėje susidariusį aliejų bei sultis.

2. Paruoškite daržoves.
Svogūnus supjaustykite ketvirčiais žiedais, morkas – pusmėnuliais ar lazdelėmis. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes. Sudėkite supjaustytas paprikas ir pomidorų skilteles, maišydami kepkite dar 5 minutes.

3. Padažas.
Pomidorų pastą išmaišykite su 300 ml vandens, įberkite saldžiosios paprikos, Provanso žolelių, druskos ir pipirų. Gautu mišiniu užpilkite daržoves ir užvirkite.

Į padažą sudėkite apkepintus kotletus, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 25 minutes. Likus kelioms minutėms iki pabaigos, įdėkite smulkintą česnaką ir šviežias žoleles.

Patiekimas

Leiskite patiekalui kelias minutes pastovėti uždengtam – taip skoniai dar labiau susilieja. Patiekite su bulvių koše, ryžiais ar grikiais, o ant viršaus būtinai užpilkite kvapnaus daržovių padažo.

Šis receptas puikus tuo, kad sujungia paprastumą ir išskirtinį skonį. Mėsos kotletai tampa švelnūs, daržovės suteikia natūralaus saldumo, o pomidorų pagrindas prideda rūgštelės ir spalvų.

Tai tas atvejis, kai įprastas vakaro patiekalas virsta tikru šeimos mėgstamu šedevru – ir viskas be jokios papildomos pastangos.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.