Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šis pyragas su populiariais saldainiais užkariavo internetą – paprastas ir dieviškas

M&M pyragas
2 min. skaitymo

Kartais geriausi receptai atrandami atsitiktinai – socialiniuose tinkluose, kur paprastos idėjos greitai išplinta. Taip nutiko ir su šiuo minkšto šokoladinio pyrago su M&M saldainiais receptu, kurį viena vartotoja išbandė ir šiek tiek pritaikė savo skoniui. Rezultatas? Paprastas, minkštas, šokoladinis ir spalvingų džiaugsmo gabalėlių kupinas desertas.

Reikalingi ingredientai

  • 20 gramų kakavos miltelių
  • 5 gramai kepimo miltelių
  • 220 gramų paprastų miltų
  • 100 gramų granuliuoto cukraus
  • 230 gramų pieno
  • 2 kiaušiniai
  • 40 gramų saulėgrąžų aliejaus
  • Keletas kepimo šokolado kubelių
  • 90 gramų M&M saldainių

Paruošimas

Sumaišykite šlapius ingredientus. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius, cukrų, aliejų ir pieną iki vientisos masės.

Suberkite sausus ingredientus. Įmaišykite miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius. Maišykite, kol gausite vientisą, šiek tiek tirštesnį mišinį be gumulėlių.

Pirmas sluoksnis. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite į ją pusę mišinio. Ant viršaus tolygiai paskleiskite kelis kubelius kepimo šokolado.

Antras sluoksnis. Supilkite likusį mišinį ant pirmojo šokolado sluoksnio. Ant viršaus pabarstykite M&M saldainių – kepdami jie šiek tiek įsmuks ir sukurs spalvingą, traškų sluoksnį.

Kepimas. Kepkite 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje apie 45 minutes, kol tešla lengvai pagels ir taps kvapni. Iškepusią tešlą kelias minutes palikite orkaitėje, kad ji lėtai atvėstų ir išliktų sultinga.

Naudingas patarimas

Nepjaustykite pyrago, kol jis dar karštas – leiskite jam šiek tiek atvėsti, kad šokoladas sustingtų ir skoniai susimaišytų. Vietoj M&M galite naudoti ir šokolado rutuliukus arba smulkintus sausainius. Dar sodresnei versijai įdėkite saują smulkintų lazdyno riešutų.

Šis pyragas puikiai tinka šeimos vakarėliams, gimtadieniams ar tiesiog kaip saldus savaitgalio deservtas. Jo paruošimas užtrunka vos kelias minutes, o rezultatas džiugina ir vaikus, ir suaugusius.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.