Sultingas švelnios mėsos ir grybų įdaras, suvyniotas į plonus naminius plutelės sluoksnius. Lengvai paruošiamas patiekalas, kuris nenugalimai kvepia sviestu ir savo rytietišku skoniu sužavės visus namuose.
Kiekvienas, ragavęs tikros turkiškos banicos, žino, kad tai ne tik patiekalas, bet ir visavertis kulinarinis patyrimas. Šiandien pristatome receptą, kuris pripildys jūsų namus nenugalimu rytietišku aromatu – sultinga ir švelni banica su vištiena, grybais ir sviestu, tirpstanti burnoje.
Paruošti jį lengviau nei atrodo, o rezultatas įspūdingas – minkštas viduje, su auksine ir traškia plutele išorėje.
Būtini produktai magijai
Tešlai:
- Miltai: 500 g
- Vanduo: 250 ml (šiltas)
- Druska: 1 arbatinis šaukštelis
- Sviestas: 1 valgomasis šaukštas (suminkštintas)
- Grietinėlė: 2 valgomieji šaukštai
Įdarui:
- Vištienos filė: 700 g
- Svogūnas: 1 didelė galvutė
- Grybai: 300 g (pievagrybiai arba kiti pasirinkti)
- Sviestas: 100 g
- Druska ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas žingsnis po žingsnio
1. Tešlos paruošimas
Persijokite miltus į gilų dubenį ir padarykite duobutę viduryje. Įpilkite šilto vandens, druskos, suminkštinto sviesto ir grietinėlės. Minkykite minkštą ir elastingą tešlą. Svarbiausia – leisti jai „pailsėti” apie 30 minučių, uždengus rankšluosčiu. Taip bus lengviau iškočioti.
2. Įdaro paruošimas
Kol tešla ilsisi, vištienos filę išvirkite lengvai pasūdytame vandenyje. Atvėsusią suplėšykite plonomis juostelėmis.
Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, kol suminkštės. Sudėkite supjaustytus grybus ir kepkite, kol išgaruos jų skystis. Galiausiai sudėkite susmulkintą vištieną, gerai pagardinkite druska ir pipirais, maišykite kelias minutes, kol įdaras sugers skonius.
3. Pyrago surinkimas
Tešlą padalinkite į mažus rutuliukus ir kiekvieną iškočiokite į kuo plonesnį pagrindą. Kiekvieną pagrindą aptepkite ištirpintu sviestu ir išilgai paskirstykite šiek tiek įdaro. Susukite į tvirtą ritinėlį.
4. Pabaiga ir kepimas
Susuktas bandeles sudėkite į iš anksto riebalais pateptą kepimo skardą, pradėdami nuo centro ir išdėliodami jas viena šalia kitos sraigės pavidalu. Paruoštą banicą aptepkite plaktu kiaušiniu ir, jei norite, pabarstykite sezamo sėklomis.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 minučių, kol gražiai apskrus. Jau kepant orkaitėje užuosite aromatą, kuris byloja, kad ruošiatės išbandyti kažką išties ypatingo.
Patiekite patiekalą šiltą su taure airano arba šviežių daržovių salotomis. Skanaus!