Ar galima pagaminti blynus be pieno, vandens ir kiaušinių? Pasirodo, kad taip. Užtenka tik dviejų produktų ir sukursite minkštus, purius ir elastingus blynelius. Jie bus skanūs net be jokių priedų, todėl galite pradėti juos valgyti tiesiai iš keptuvės. Idealus pasirinkimas žmonėms su laktozės netoleravimu.
Kuo pakeisti pieną blynuose?
Ne visi toleruoja pieną, todėl blynai dažniausiai gaminami su vandeniu. Tačiau rezultatas gali būti daug geresnis, jei naudosite vieną išmanų pieno pakaitalą. Prie jo tereikia pridėti miltų ir gausite geriausius blynus po saule. Pažiūrėkite paprastą receptą.
Pieną blynuose galite pakeisti augaliniu gėrimu – pavyzdžiui, sojos, migdolų, kokosų, ryžių ar avižų. Pasirinkimas iš tiesų platus. Be to, asmenys su laktozės netoleravimu šiuos gėrimus gali naudoti ne tik blynams, bet ir kavai, nes juos galima putoti.
Jei norite pasigaminti saldžių blynų, rekomenduojamas avižų pienas – jame nėra cukraus, tačiau jis turi saldoką skonį. Panašiai ir kokosų bei migdolų pienas. Kai kurie iš šių gėrimų turi įdomių prieskonių, tokių kaip vanilė, cinamonas, riešutai, kakava ar sūdyta karamelė, kas dar labiau praturtina blynų skonį.
Sūriai blynų versijai idealiai tinka sojos arba ryžių gėrimas, kurie turi neutralesnį skonį. Į tokią tešlą rekomenduojame įdėti žiupsnelį druskos.
Sojos pienas turi panašų riebalų kiekį kaip karvės pienas. Kokosų pienas jo turi dar daugiau. Būtent dėl to blynai su šiais gėrimais yra ne tik skanesni, bet ir elastingesni – neplyšta vyniojant.
Blynų be pieno receptas
Ingredientai:
- 2 puodeliai augalinio gėrimo
- 1,5 puodelio kvietinių miltų
Gaminimo eiga:
- Pradžioje persijokite miltus į dubenį ir supilkite augalinį gėrimą.
- Viską kartu išmaišykite iki vientisos tešlos.
- Palikite tešlą pastovėti 15–20 minučių – taip ji bus elastingesnė ir geriau keps.
- Pastovėjus, samtuku pilkite tešlą ant keptuvės su įkaitintu aliejumi. Kepkite blynus ant vidutinės ugnies iki auksinės spalvos iš abiejų pusių.
Kaip jau buvo minėta, blynus be pieno galite valgyti vienus arba su saldžiais priedais, tokiais kaip varškė, uogienė ar šokoladinis kremas. Tie su ryžių ar sojos gėrimu puikiai tinka ir su mėsos įdaru.