Jei ieškote gaivinančio, minkšto ir subtiliai vaisinio deserto, šis pyragėlis yra puikus pasirinkimas. Jį lengva paruošti, o rezultatas – kreminis desertas, kuriame dera minkšta tešla, švieži mandarinai ir purus jogurto kremas. Mandarinai ne tik skanūs, bet ir kupini vitamino C bei antioksidantų. Jų lengvas rūgštumas puikiai subalansuoja grietinėlės saldumą, todėl pyragėlis nėra per saldus – kaip tik tinka rudens-žiemos dienoms, kai norisi kažko lengvo ir jaukaus.
Ingredientai (12 gabalėlių)
- Tešla: 300 g miltų, 1 kepimo milteliai, 100 g cukraus, 1 vanilinio cukraus, 180 g margarino, 3 kiaušinių tryniai, 1 valgomasis šaukštas grietinės.
- Kremas: 3 kiaušinių baltymai, 130 g cukraus, 3 jogurtai (180 g), 2 grietinės, 100 ml presuotų mandarinų sulčių, 5 šaukštai miltų.
- Be to: 250 g nuluptų mandarinų.
Paruošimo procesas
Paruoškite tešlą. Minkykite ingredientus iki vientisos masės. Padalinkite ją į dvi nelygias dalis – didesnę dalį suvyniokite į foliją ir padėkite į šaldytuvą, o mažesnę – į šaldiklį.
Paruoškite mandarinus. Išspauskite kelis mandarinus, kad gautumėte 100 ml sulčių. Nulupkite likusius mandarinus (apie 250 g) ir smulkiai supjaustykite.
Paruoškite grietinėlę. Išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų ir palaipsniui įmaišykite cukrų. Atskirame dubenyje sumaišykite jogurtą, grietinę, miltus ir mandarinų sultis, tada švelniai įmaišykite mišinį į kiaušinių baltymus.
Surinkite tešlą. Iškočiokite didesnę tešlos dalį ir sudėkite į maždaug 20 x 30 cm kepimo indą. Šakute lengvai subadykite dugną.
Įdėkite grietinėlę ir mandarinus. Pirmiausia ant tešlos užpilkite pusę grietinėlės, ant jos išdėliokite smulkintus mandarinus, tada supilkite likusią grietinėlę ir išlyginkite.
Užbaikite tešla. Nedidelę tešlos dalį iš šaldiklio užtarkuokite ant grietinėlės viršaus.
Kepkite. Kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes, kol gražiai apskrus.
Patiekite. Atvėsusį pabarstykite cukraus pudra, supjaustykite kubeliais ir patiekite.
Patarimas
Jei norite dar ryškesnio skonio, dalį mandarinų sulčių galite pakeisti trupučiu citrinos sulčių – gaivus derinys, pabrėžiantis vaisių aromatą.


