Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skanus obuolių pyragas su cinamonu – receptas, kuriame naudojami prieinamiausi ingredientai

Iškeptas obuolių pyragas
2 min. skaitymo

Obuolių ir cinamono pyragas ypač tinka rudeniui. Jį taip pat neįtikėtinai lengva paruošti: visus ingredientus galite įsigyti vietinėje parduotuvėje, o paruošti užtrunka mažiau nei valandą.

Receptu „Facebook” maisto gaminimo grupėje pasidalino Jennifer Hmo. Ji jį pavadino „Rudens griežinėliu”.

Jums reikės šviežių obuolių, bet pyragą galima lengvai papildyti kitais įdarais, įskaitant riešutus, kitus vaisius ar net sviestinį kremą.

Reikalingi ingredientai

  • 2 obuoliai (nulupti ir supjaustyti)
  • 190 g paprastų miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo sodos
  • 0,5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis malto cinamono
  • 0,5 arbatinio šaukštelio malto muskato riešuto
  • 115 g nesūdyto sviesto
  • 125 g granuliuoto cukraus
  • 125 g rudojo cukraus
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 125 ml pasukų
Obuolių pyrago gaminimas
Obuolių pyrago gaminimas

Paruošimo procesas

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C, kepimo skardą ištepkite sviestu arba margarinu ir išklokite kepimo popieriumi.

Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kepimo sodą, druską, cinamoną ir muskato riešutą, kol gerai susimaišys. Didesniame dubenyje išplakite suminkštintą sviestą su ruduoju cukrumi ir granuliuotu cukrumi iki purumo ir lengvumo.

Į sviesto ir cukraus mišinį po vieną įplakite kiaušinius, tada įmaišykite miltų mišinį. Tada įpilkite vanilės ekstrakto ir pasukų.

Į tešlą įmaišykite supjaustytus obuolius ir supilkite į paruoštą kepimo formą. Kepkite 55 minutes–valandą arba tol, kol į centrą įsmeigtas medinis iešmelis ištraukiamas švarus. Prieš apversdami pyragą ant grotelių ar lėkštės, leiskite jam atvėsti kepimo formoje.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.