Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skanus prieskonis sūriui ar mėsai: išbandykite šį neprilygstamą gervuogių padažą jau dabar

Gervuogių padažas
1 min. skaitymo

Tai puikus priedas prie mėsos delikatesų, mėgstamų sūrių ir dar daugiau. Norite suteikti savo patiekalui ypatingo žavesio? Tuomet Jums reikia šio išskirtinio gervuogių padažo. Jo gilus, aštrus skonis ir nuostabus aromatas padarys bet kurį patiekalą sultingesnį ir sodresnį. Jis puikiai papildys mėsos delikatesus ir mėgstamus sūrius.

Gervuogių padažo receptas: ingredientai

  • gervuogės – 1 kg
  • druska – 1/2 šaukšto
  • cukrus – 5 šaukštai
  • chmeli suneli prieskoniai – 0,5 šaukštelio
  • paprika – 0,5 šaukštelio
  • itališkų žolelių mišinys – 0,5 arbatinio šaukštelio
  • aitrioji paprika – 0,5 ankšties
  • česnakas – 50 g
  • actas 9% – 10 ml.
  • kukurūzų krakmolas – 1 valgomasis šaukštas
  • vanduo – 3 šaukštai

Kaip pasigaminti gervuogių padažą

  1. Nuplaukite uogas. Sutrinkite jas trintuvu. Uogas pertrinkite per smulkų sietelį. Taip bus lengviau atsikratyti sėklų.
  2. Supilkite gervuogių tyrę į puodą. Įberkite druskos, cukraus, chmeli suneli, paprikos, smulkintų aitriųjų paprikų, tarkuoto česnako, acto. Viską sumaišykite, uždėkite ant silpnos ugnies ir virkite 20 minučių.
  3. Sumaišykite krakmolą su vandeniu. Praskiestą krakmolą supilkite į gervuogių padažą, nuolat maišydami šluotele 10 minučių.
  4. Supilkite karštą padažą į sterilizuotus stiklainius. Užsukite dangtelius ir apverskite stiklainius aukštyn kojomis.
  5. Apvyniokite rankšluosčiu ir palikite visiškai atvėsti 12–24 valandas.

Padažą galima laikyti vėsioje, tamsioje vietoje iki žiemos.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.