Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skonis kaip vaikystėje: grikių kotletai pagal močiutės receptą – tik 3 ingredientai, bet malonumas neapsakomas

Kotletai iš grikių
2 min. skaitymo

Grikių kotletai – dešimtmečius išbandytas ir patikrintas patiekalas, kurio paprastumas sušildo širdį ir nukelia į vaikystės prisiminimus. Šis receptas, paveldėtas iš močiutės, įrodo, kad skaniausiems patiekalams nereikia įmantrių ingredientų ar sudėtingų gaminimo būdų – užtenka vos trijų produktų ir šiek tiek meilės.

Kuo ypatingi grikių kotletai?

Grikiai pasižymi savitu skoniu ir didele maistine verte, todėl kotletai yra sotūs, bet lengvai virškinami. Kiaušinis suteikia švelnią tekstūrą ir tvirtumą, kad kotletai nesubyrtų keptuvėje. Svogūnas prideda sultingumo ir lengvo pikantiškumo, kuris puikiai papildo grikių skonį.

Grikių kotletų receptas

Grikių kotletai
Grikių kotletai

Ingredientai:

  • 2 stiklinės virtų grikių (atvėsintų)
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas (smulkiai sutarkuotas arba susmulkintas)
  • 1 kiaušinis

Gaminimo eiga:

  1. Virkite grikius pagal instrukcijas, atvėsinkite.
  2. Smulkiai sutarkuokite arba susmulkinkite svogūną.
  3. Dubenyje sumaišykite grikius, svogūną ir kiaušinį, kol masė taps vienalytė. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  4. Suformuokite nedidelius paplotėlius.
  5. Kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies su trupučiu aliejaus, kol kotletai įgaus auksinę rudą spalvą (apie 3–4 minutes iš kiekvienos pusės).
  6. Patiekite karštus.

Patarimas: Kepkite neskubėdami, kad kotletai išliktų minkšti viduje ir traškūs išorėje.

Kaip patiekti?

Šie kotletai universalūs ir tinka įvairioms progoms:

  • Kaip atskiras patiekalas su namine grietine ar jogurtiniu padažu.
  • Su šviežių daržovių salotomis arba raugintais kopūstais.
  • Kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų.

Kiekvienas derinys atskleis naują šių kotletų skonį, tačiau visada išliks tas pats jaukumo ir šilumos jausmas.

Močiutės paslaptis

Esame tikri, kad močiutės patiekalų žavesys slypi ne tik paprastuose ingredientuose, bet ir šilumoje, su kuria jie ruošiami. Pabandykite šį receptą savo virtuvėje – galbūt jis taps jūsų šeimos klasika, kaip kadaise buvo močiutės namuose.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.