Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„Skyr“ bandelės: tik 3 ingredientai ir 5 minutės – naminiai purūs ir traškūs pusryčių skanėstai

Bandelės su Skyr jogurtu
2 min. skaitymo

Rytiniai pusryčiai – tai ne tik maistas, bet ir mažas kasdienis ritualas, suteikiantis energijos visai dienai. O kas gali būti geriau už dar šiltą, purią ir traškia plutele bandelę? Deja, parduotuviniai kepiniai dažnai nuvilia – juose gausu priedų, jie greitai genda ir praranda skonį. Tačiau naminės bandelės daugeliui atrodo sudėtingos ir reikalaujančios daug laiko.

Išeitis yra! Siūlome itin paprastą receptą, kuriam prireiks vos 5 minučių paruošimo ir tik 3 ingredientų. Rezultatas – purios, minkštos viduje ir traškios išorėje bandelės.

Paslaptis – „Skyr“ jogurtas

Šių bandelių pagrindas yra „Skyr“ – islandiškos kilmės pieno produktas, primenantis tirštą jogurtą ar minkštą sūrį. Jis turi daug baltymų, mažai riebalų ir švelniai rūgštoką skonį. „Skyr“ suteikia bandelėms purumo ir minkštumo, o kartu padeda suformuoti auksinę plutelę.

Skyr jogurtas
Skyr jogurtas

Reikės:

  • 200 g kvietinių miltų
  • 430 g natūralaus „Skyr“ jogurto
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Gaminimas:

  1. Dubenyje sumaišykite miltus, „Skyr“ ir kepimo miltelius.
  2. Išminkykite minkštą, elastingą tešlą. Jei ji limpa – įberkite dar truputį miltų.
  3. Suformuokite mažus rutuliukus ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  4. Kepkite 180 °C orkaitėje apie 30 minučių, kol paviršius taps auksinis ir traškus.

Laikymas ir užšaldymas

Bandelės išlieka šviežios kelias dienas, jei jas laikysite lininiame maišelyje. Galite pasigaminti didesnę porciją ir užšaldyti tiek žalias (suformuotus rutuliukus), tiek jau iškeptas. Prireikus užteks jas pašildyti – ir turėsite ką tik iškeptų kepinių skonį.

Maistinė vertė

„Skyr“ jogurte gausu baltymų, kalcio, B grupės vitaminų, taip pat jis mažai kaloringas. Tokios bandelės – puikus pasirinkimas tiems, kurie nori lengvų, bet maistingų pusryčių. Naudojant viso grūdo miltus, jos taps dar naudingesnės, nes praturtinsite racioną skaidulomis ir mineralais.

Kaip patiekti?

Šios bandelės dera tiek su saldžiais, tiek su pikantiškais priedais:

  • su sviestu, medumi ar uogiene;
  • su kreminiu sūriu ir lašiša;
  • su kumpiu ar kalakutiena bei šviežiomis daržovėmis;
  • kaip garnyras prie kiaušinienės ar omleto.

Išvada: tai ne tik greitas pusryčių receptas, bet ir puiki idėja kasdienai. „Skyr“ bandelės yra paprastos, sveikesnės nei parduotuvinės ir tikrai pradžiugins tiek mažus, tiek didelius.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.