Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Slapta svogūnų gudrybė, apie kurią norėjote žinoti anksčiau

Traškių svogūnų paslaptis
2 min. skaitymo

Traškūs kepti svogūnai yra tikras atradimas. Šie maži gabalėliai – tobulas troškinių užbaigimas, gardus sumuštinių įdaras, traškus salotų priedas ir nenugalimas sriubų pagardas. Tačiau parduotuvėse parduodamuose variantuose dažnai būna kviečių, todėl glitimo netoleruojantys žmonės jų vengia.

Laimei, yra paprastas triukas – traškius, kvapnius svogūnus galima pagaminti mikrobangų krosnelėje, naudojant vos du ingredientus: svogūnus ir aliejų, rašo „Parade“.

Kuo ypatingi traškūs kepti svogūnai?

Tai universalus ingredientas, galintis akimirksniu pakelti bet kurio patiekalo skonį, suteikti papildomos tekstūros ir aromato.

Amerikietiškoje virtuvėje būtent šis sūrus, sodrus traškesys daro žaliųjų pupelių troškinį legendiniu, paprastą sumuštinį – išskirtiniu, o kreminę sriubą – harmoningą ir visavertę.

Tradiciniai kepti svogūnai traškumą įgauna dėl kvietinių miltų apvalkalo, bet tai riboja tuos, kurie vengia glitimo ar renkasi mažai angliavandenių turinčius patiekalus.

Traškūs svogūnai
Traškūs svogūnai

Kaip mikrobangų krosnelėje pasigaminti traškių svogūnų?

Jums reikės:

  • svogūnų;
  • augalinio aliejaus;
  • žiupsnelio druskos.

Gaminimas:

  1. Nulupkite svogūnus ir supjaustykite plonais, vienodo storio griežinėliais. Žiedus sulaužykite į mažesnius gabalėlius, kad keptų tolygiai.
  2. Sudėkite į mikrobangų krosnelei tinkamą indą, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir išmaišykite.
  3. Kepkite trumpais intervalais. Rekomenduojama bendra kepimo trukmė – apie 10 minučių, pamaišant kas 2 minutes. Laikas priklauso nuo svogūnų kiekio ir jūsų mikrobangų krosnelės galios.
  4. Ištraukus svogūnus, jie dar bus minkšti. Sudėkite juos ant popierinio rankšluosčio – perteklinei drėgmei ir riebalams sugerti. Po kelių minučių jie taps traškūs.

Išvada

Vos du ingredientai ir keliolika minučių – ir turėsite traškių svogūnų, kurie pakeis įprastų patiekalų skonį. Tai gudrybė, kurią verta išbandyti kiekvienam, mėgstančiam gardžius, bet paprastus sprendimus virtuvėje.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.