Šokoladiniai pyragaičiai su Sičuano pipirais – tai originalus amerikietiškas desertas, kuriame sodrus šokolado skonis derinamas su subtiliu, neįprastu pipirų aštrumu. Pagal šį receptą paruošite apie 16 porcijų, o visas procesas užtruks ~45 minutes.
Ingredientai
Tešlai:
- 200 g nesaldinto šokolado
- 200 g pusiau saldaus šokolado
- 1 cinamono lazdelė
- 50 g kakavos miltelių
- 1 a. š. Sičuano pipirų
- 100 g espreso kavos
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
- 100 g sviesto
- 120 g miltų
- 2 kiaušiniai
- 100 ml pieno
- ½ a. š. druskos
- 150 g cukraus
Ganašui:
- 200 ml grietinėlės
- 150 g pusiau saldaus šokolado
- ½ a. š. Sičuano pipirų
Žingsnis po žingsnio instrukcijos
1. Paruoškite orkaitę ir formą
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. 20×20 cm kepimo formą ištepkite sviestu.
2. Paruoškite sviestą su prieskoniais
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Sudėkite Sičuano pipirus ir cinamono lazdelę. Kepkite apie 5 min., kol aliejus nustos putoti ir dugne atsiras rudų gabalėlių. Nukelkite nuo ugnies, nukoškite, išimkite pipirus ir cinamoną.
3. Ištirpinkite šokoladą
Nesaldintą ir pusiau saldų šokoladą ištirpinkite dvigubame katile arba mikrobangų krosnelėje. Įmaišykite espreso kavą.
4. Sumaišykite pagrindą
Į paruoštą sviestą supilkite cukrų, pieną, vanilę ir druską. Gerai išmaišykite.
Suberkite kakavos miltelius ir šokolado-espreso mišinį, dar kartą išmaišykite.
5. Užbaikite tešlą
Atskirai išplakite kiaušinius. Į šokolado masę suberkite miltus, švelniai įmaišykite, galiausiai supilkite kiaušinius. Maišykite tik iki vientisos konsistencijos.
6. Kepimas
Supilkite tešlą į formą ir kepkite 25–30 minučių. Patikrinkite mediniu iešmeliu – jis turi ištrauktas likti beveik sausas.
7. Ganašo paruošimas
Nedideliame puode užvirinkite grietinėlę su Sičuano pipirais. Nukoškite, suberkite šokolado gabalėlius, išmaišykite iki vientisos masės.
8. Baigiamasis etapas
Atvėsusius pyragaičius aptepkite ganašu. Laikykite šaldytuve, kad ganašas sutvirtėtų.
Šie pyragaičiai – tai sodraus šokolado ir subtilaus aštrumo derinys, kuris maloniai nustebins jūsų svečius. Puikiai tinka prie kavos ar taurės raudonojo vyno. Skanaus!