Rauginti kopūstai – itin populiarus užkandis, kurį kasmet gamina daugybė žmonių. Tačiau iš kopūstų galima paruošti kur kas daugiau gardžių patiekalų. Vienas jų – kvapnūs troškinti kopūstai su obuoliais ir pomidorais, kurie nepaliks abejingų.
Kaip virti troškintus kopūstus su obuoliais
Kiekvienas turime savo mėgstamą kopūstų patiekalą: vieni renkasi raugintus, o kiti – švelniai saldžiarūgščius troškintus. Ekspertai siūlo išbandyti šį paprastą, bet išraiškingo skonio receptą, kuriame dera kopūstai, obuoliai ir pomidorai.
Sudedamosios dalys:
- Kopūstai – 1,5 kg
- Svogūnas – 100 g
- Morkos – 200 g
- Pomidorai – 300 g
- Paprika – 100–150 g
- Obuoliai – 150 g
- Lauro lapas, druska ir prieskoniai pagal skonį
- Augalinis aliejus kepimui
Paruošimas:
- Paruoškite daržoves. Nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite visas daržoves.
- Kepkite svogūnus. Įkaitinkite keptuvę ar puodą su aliejumi, suberkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol šis taps permatomas.
- Sudėkite morkas. Įdėkite tarkuotas morkas, maišykite ir kepkite dar apie 5 minutes.
- Įmaišykite pomidorus ir papriką. Pomidorus supjaustykite kubeliais (galima naudoti ir pomidorų pastą). Sudėkite kartu su paprika ir kepkite dar 5 minutes.
- Įdėkite kopūstus. Susmulkinkite kopūstus – ne per plonai, bet ir ne per storai. Sudėkite į keptuvę, pagardinkite druska, lauro lapu, raudonaisiais pipirais ar kitais mėgstamais prieskoniais.
- Troškinkite. Uždarykite dangtį ir troškinkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami.
- Įdėkite obuolius. Likus maždaug 10 minučių iki virimo pabaigos, sudėkite smulkintus obuolius (be sėklų ir šerdžių). Troškinkite, kol jie suminkštės ir susijungs su kopūstais.
Rezultatas – švelniai salstelėję, kvapnūs ir sultingi troškinti kopūstai, kurie tinka tiek kaip garnyras prie mėsos ar bulvių, tiek kaip savarankiškas patiekalas.
Šeima ploja, o jūs – gurkšnojate arbatą ir džiaugiatės, kad šįkart kopūstai ne rauginti, o tikrų skonių fiestą primenantys troškinti.