Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Štai kokią tešlą pyragams, koldūnams ir varenikams ruošia mano sesuo: tik 5 ingredientai, ir tokia universali

Koldūnų tešla
2 min. skaitymo

Iš turimų ingredientų galite lengvai pagaminti gardžią ir elastingą tešlą – puikų pagrindą koldūnams ir pyragams. Dalinamės paprastu receptu.

Vos su penkiais paprastais ingredientais galite pagaminti tikrai skanią ir elastingą tešlą. Su ja bus labai lengva dirbti – nei pyragai, nei koldūnai verdant nesubyra, o įdaras lieka viduje. Namų šeimininkės mėgsta šį receptą dėl paprastumo ir garantuoto skanaus bei sėkmingo rezultato.

Universalios tešlos ingredientai

Tokios tešlos paruošimas nėra sudėtingas ar neįprastas. Norėdami pradėti, turite paruošti visus reikalingus ingredientus pagal šį sąrašą:

  • Miltai – 500 gramų
  • Verdantis vanduo – 200 mililitrų
  • Vištos kiaušinis – 1 vnt.
  • Augalinis aliejus – 3 šaukštai
  • Druska – 0,5 arbatinio šaukštelio

Universalios tešlos receptas

Koldūnų ir pyragų tešlos gaminimo procesas yra gana paprastas. Pirmiausia reikia užvirti vandenį, kol paruošite likusius ingredientus. Kitas žingsnis – suberti miltus į dubenį, padaryti nedidelę įdubą ir įmušti vištos kiaušinį. Tada į kiaušinį reikia įpilti augalinio aliejaus ir įberti druskos. Mišinį gerai išmaišykite, kol jis taps vientisas – žinoma, jis dar nebus visiškai homogeniškas, bet jį reikia išmaišyti kuo kruopščiau.

Kai vanduo užvirs, pradėkite jį palaipsniui pilti į miltus, gerai išmaišydami po kiekvienos karšto vandens porcijos. Iš pradžių reikia maišyti tešlą silikonine mentele. Kai tešla šiek tiek atvės, perkelkite ją ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus. Toliau minkykite tešlą rankomis, kol ji nustos lipti prie rankų ir taps visiškai elastinga.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.