Virti kiaušiniai yra mėgstami daugelio žmonių pusryčiai, tačiau dažnai sunku pasakyti, ar jie jau išvirę. Patyrę virėjai pasidalijo gudrybe, kuri gali padėti nustatyti, ar kiaušiniai išvirę, nenuplaunant lukštų.
Paprastas būdas patikrinti, ar kiaušinis išvirtas
„Better Eggs” prekės ženklo kūrėjas ir ekspertas Henry O’Connor paaiškino, kad tiesiog padėkite kiaušinį ant lygaus paviršiaus, pavyzdžiui, stalviršio ar pjaustymo lentelės, ir švelniai jį pasukite.
Jei kiaušinis sukasi sklandžiai ir tolygiai, jis virtas kietai; jei jis svyruoja – minkštai arba neišvirtas.
Kodėl šis metodas veikia?
„Minkštai virtame arba žaliame kiaušinyje yra skysčio, kuris sukant juda, išbalansuoja jį ir priverčia pakrypti. Tačiau kietai virtas kiaušinis yra visiškai kietas, todėl sukasi tolygiai. Tai išradingas virtuvės fizikos pavyzdys”, – aiškino Henry.
Jis taip pat patikino, kad kiaušinių pasirengimo tikrinimo metodai, tokie kaip pakratymas ar panardinimas į vandenį, nėra veiksmingi kiaušinio virinimo laipsniui nustatyti.
Kaip patikrinti kiaušinio šviežumą
Anot Henry, yra ir gudrybė, kaip nustatyti kiaušinio šviežumą. Norėdami tai padaryti, pripildykite dubenį vandens ir atsargiai į jį įleiskite kiaušinį.
- Jei kiaušinis nuskęsta ir guli plokščiai, jis šviežias.
- Jei nuskęsta, bet lieka vertikaliai, kiaušinį vis dar saugu valgyti, bet jį reikėtų suvalgyti kuo greičiau.
- Jei kiaušinis išnyra į paviršių, jis yra sugedęs ir turėtų būti išmestas.
Išvada
Šios paprastos gudrybės padės jums lengvai nustatyti tiek kiaušinio virinimo laipsnį, tiek jo šviežumą. Sukimo metodas – tai greitas ir patikimas būdas išvengti nepatogumų lupant kiaušinius, kurie dar neišvirę. Išbandykite šiuos patarimus ir mėgaukitės tobulai virtais kiaušiniais kiekvieną kartą!