Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Sutarkuoju 3 kg morkų, tada imu 45 g druskos – ir turiu skanių morkų visiems metams

Morkų konservavimas
1 min. skaitymo

Šiandien kalbėsime apie morkų konservavimą – metodą, kuris išsaugo jų šviežumą ir naudą ruošiant įvairius patiekalus ištisus metus.

Šias morkas naudokite barščiams, sriuboms, salotoms, keptiems patiekalams ir kitiems patiekalams, kuriuose morkos yra svarbus ingredientas. Sultinį pasigaminkite vieną kartą ir patogiai naudokite visus metus.

Paruošimui rinkitės saldžias, skanias ir kokybiškas morkas, kad rezultatas būtų geras, o darbas – efektyvus. Morkas kruopščiai nulupkite ir nuplaukite.

Kaip konservuoti morkas
Kaip konservuoti morkas

Morkas sutarkuokite stambia tarka. Jei turite virtuvinį kombainą su tinkamu antgaliu, gaminimas bus lengvesnis ir greitesnis. Iš pradžių gali atrodyti neįprasta laikyti tarkuotas morkas stiklainiuose, tačiau tai puikus būdas visada turėti po ranka skanų ir sveiką priedą įvairiems patiekalams.

Dabar pagardinkite tarkuotas morkas. Į 1 kg morkų įberkite 15 g nejoduotos druskos. Jei morkų turite 3 kg, reikės 45 g druskos. Sumaišykite morkas su druska, kad gerai išsiteptų ir pradėtų išskirti sultis – tai bus marinato pagrindas. Morkos truputį sustings ir sumažės jų tūris.

Paruoštas morkas sudėkite į švarius, pusės litro stiklainius. Kiekviename stiklainyje dėkite po kvapiojo pipiro žirnelį ir pusę lauro lapo – šie prieskoniai papildys skonį, tačiau nebus per daug intensyvūs, nes morkos bus naudojamos įvairiems patiekalams.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.