Purios ir minkštos tešlos gaminimas yra daug lengvesnis, nei galite pamanyti. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai išmokti šį paprastą receptą, patikrintą per daugelį metų.
Kaip pasigaminti universalią kepimo tešlą
Galite lengvai paruošti universalią tešlą, iš kurios galima paruošti įvairius patiekalus – nuo pyragų iki beliašų ir čeburekų. Ją lengva pakartoti net ir toms namų šeimininkėms, kurios niekada anksčiau nekepė. Jums reikės šiek tiek kantrybės, dėmesingumo ir produktų sąrašo su tinkamomis miltų ir pieno proporcijomis.
Purios ir minkštos tešlos receptas
Sudedamosios dalys:
- Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai – 500 g
- Šiltas pienas – 250 ml
- Šiltas vanduo – 50 ml
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Sviestas – 50 g
- Greitai veikiančios sausos mielės – 1 pakelis (7 g)
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas
- Druska – pusė arbatinio šaukštelio
Gaminimo būdas
Pirmiausia paruoškite gilų dubenį. Persijokite miltus, suberkite cukrų, druską ir mieles. Sausus ingredientus sumaišykite šluotele arba šakute, kol masė pasiskirstys tolygiai.
Įmuškite vieną kiaušinį ir viską lengvai išmaišykite šakute. Įpilkite šilto pieno ir vandens. Palaipsniui pradėkite pilti skystus ingredientus į sausus, viską maišydami šaukštu.
Kai sausa masė pradės sugerti drėgmę, pradėkite ją minkyti rankomis. Minkykite tešlą, kol ji taps lygi ir elastinga. Svarbu, kad tešla būtų minkšta ir puri.
Tam ištirpinkite sviestą ir supilkite jį į tešlą. Kruopščiai išmaišykite masę rankomis, kol sviestas visiškai susijungs su tešla.
Paruoštą tešlą sudėkite į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30–40 minučių šiltoje vietoje, kad pakiltų. Tada galite gaminti bet kokius pasirinktus pyragėlius, beliašus ar čeburėkus.