Vafliai – tokie, kokie perkami iš šventinės parduotuvės su plakta grietinėle ir saldžiu užpilu – yra delikatesas, kurį sunku laikyti tinkamu dietai. Tačiau tiesiog praturtinus juos baltymų milteliais ir pakeitus tuščių kalorijų priedus maistingais dietiniais ingredientais, jie taps sveiku užkandžiu. Žemiau rasite baltyminių vaflių receptą 2 asmenims. Atminkite, kad rekomenduojama viena baltymų miltelių porcija yra maždaug 30 g vienam asmeniui. Taigi, jei norite iškepti vaflius su šiuo tešlos kiekiu didesniam ar mažesniam žmonių skaičiui, pakoreguokite baltymų miltelių proporcijas, prireikus pakeisdami juos miltais.
- Paruošimo laikas: iki 30 minučių
- Kepimo laikas: iki 15 minučių
- Porcijos: 1–2 žmonėms
Ingredientai:
- 100 ml jogurto „Skyr”
- 100 ml pieno (1,5%)
- 2 kiaušiniai
- 2 šaukštai kokosų aliejaus (truputį vaflinei keptuvei patepti)
- 40 g ryžių miltų
- 20 g kvietinių miltų
- 60 g baltymų papildo (pvz., sausainių skonio)
- 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Patiekti:
- Skyr jogurtas
- Vaisiai
Paruošimo etapai:
- Visus vaflių ingredientus pašildykite iki kambario temperatūros.
- Sumaišykite Skyr, pieną ir kiaušinius. Plakite iki vientisos masės. Įpilkite suskystintą ir atvėsintą kokosų aliejų.
- Į skystus ingredientus persijokite abiejų rūšių miltus. Suberkite baltymų miltelius. Išmaišykite iki vientisos masės.
- Įkaitinkite vaflių keptuvę ir lengvai patepkite jos kameras kokosų aliejumi. Kepkite vaflius pagal instrukcijas, pateiktas kartu su keptuve.
- Leiskite vafliams trumpai atvėsti ant grotelių. Patiekite šiltus su Skyr ir vaisiais. Vaflius taip pat galite pabarstyti trupučiu smulkiai tarkuoto juodojo šokolado.