Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Taip paruoštos vištų blauzdelės sužavės visus prie stalo

Keptos blauzdelės
3 min. skaitymo

Ar kada užuodėte šviežiai kepto česnako aromatą, kuris akimirksniu pažadina apetitą? Šiandien šį kvapą paverčiame tikru kulinariniu šedevru – vištų blauzdelėmis sodriame kreminiame padaže su karamelizuotais česnakais. Šis sultingas, traškus ir skonių kupinas patiekalas taps bet kokių pietų ar vakarienės žvaigžde.

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 600–800 g vištų blauzdelių
  • 1 arbatinis šaukštelis saldžiosios maltos paprikos
  • Druska ir juodieji pipirai (pagal skonį)
  • 1 arbatinis šaukštelis česnakų miltelių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 20 g sviesto
  • 10 česnako skiltelių (nuluptų)
  • 380 ml vištienos sultinio (padalinto į 180 ml ir 200 ml)
  • 2 šaukštai miltų
  • 1 valgomasis šaukštas garstyčių
  • 2 šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 1 šaukštas šviežių čiobrelių lapelių
  • 150 ml riebios grietinėlės (tinka kepimui)

Gaminimo eiga

  1. Vištienos paruošimas:
    • Vištienos blauzdeles pabarstykite saldžiąja paprika, druska, pipirais ir česnakų milteliais.
    • Gerai įtrinkite prieskonius iš abiejų pusių ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
  2. Apkepimas:
    • Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir 20 g sviesto.
    • Sudėkite vištienos blauzdeles odele žemyn ir kepkite apie 15 minučių, kol odelė taps auksinė ir traški.
    • Apverskite blauzdeles ir kepkite dar 15–20 minučių, retkarčiais pavartydami, kol mėsa iškeps.
  3. Česnako karamelizavimas:
    • Į keptuvę sudėkite 10 česnako skiltelių ir kepkite dar 5–6 minutes, kol jos gražiai karamelizuosis ir taps minkštos.
  4. Padažo ruošimas:
    • Į keptuvę įpilkite 180 ml vištienos sultinio ir virkite 8–10 minučių, kol skystis šiek tiek sutirštės.
    • Išimkite vištieną iš keptuvės ir uždenkite folija, kad išlaikytų šilumą.
    • Į keptuvę suberkite 2 šaukštus miltų, trumpai pakepinkite (apie 1 minutę), tada įmaišykite garstyčias, pipirus ir 200 ml vištienos sultinio.
    • Virkite 2 minutes, kol padažas pradės tirštėti.
    • Supilkite citrinos sultis, čiobrelius ir grietinėlę. Virkite ant silpnos ugnies dar apie 2 minutes.
    • Jei padažas per tirštas, įpilkite 70–80 ml sultinio, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
  5. Patiekimas:
    • Grąžinkite vištieną į keptuvę (odele į viršų) ir pakaitinkite 1–2 minutes, kad skoniai susijungtų.
    • Patiekite karštą su mėgstamu garnyru (pvz., bulvių koše, ryžiais ar keptomis daržovėmis).

Patarimas Šis patiekalas puikiai dera su šviežia duona, kurią galite mirkyti į kreminį padažą. Norėdami dar intensyvesnio skonio, į padažą galite įpilti šlakelį baltojo vyno kartu su sultiniu.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.