Daugelis žmonių turi malonių prisiminimų apie patiekalus, kuriuos ragavo vaikystėje. Bulvių troškinys, pavyzdžiui, toks, kokį gamindavo darželyje, užima ypatingą vietą šiame sąraše.
Šis patiekalas su traškia plutele ir minkštu viduriu primena šilumą, rūpestį ir šviesesnes dienas, kai viskas buvo paprasta ir lengva. Nors laiko atsukti atgal neįmanoma, šis daržovių ir bulvių troškinys padės vėl pasijusti jaukiai.
Šio patiekalo yra daug variantų. Vieni deda kiaušinių, kiti – manų kruopų, grietinės ar dar ko nors. Mes išrinkome receptą, kuris patiks tiek suaugusiesiems, tiek vaikams.
Bulvių troškinys, pagamintas iš žalių bulvių
Šis patiekalas paruošiamas greitai ir lengvai. Tiesiog paruoškite ingredientus, sumaišykite juos ir kepkite orkaitėje.
Sudedamosios dalys
- trys kiaušiniai;
- trys vidutinės bulvės;
- vienas vidutinio dydžio pomidoras;
- žalieji svogūnai;
- svogūnas;
- paprika;
- pusė stiklinės augalinio aliejaus;
- pusė stiklinės pieno;
- druska;
- pipirų mišinys;
- pusantros stiklinės miltų;
- 50 gramų sūrio.
Paruošimas
- Įmuškite kiaušinius į dubenį. Nulupkite, nuplaukite ir stambiai sutarkuokite bulves. Nuspauskite skysčio perteklių ir supilkite į kiaušinius. Viską sumaišykite.
- Pomidorą supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Sudėkite susmulkintą papriką ir svogūną, išmaišykite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus.
- Supilkite aliejų ir pieną į daržoves. Pagardinkite ir gerai išmaišykite. Tada suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite sviestu. Supilkite dubens
- turinį į skardą ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 25–30 minučių.
Per šį laiką sūrio ir pomidorų apkepas apskrus ir puikiai iškeps. Šis patiekalas puikiai tinka sotiems pietums ar vakarienei.


