Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tik 100 ml kefyro ir 1 kiaušinis – o rezultatas toks gardus, kad pyragą suvalgysite vieni: žiemai idealus receptas iš likučių

Bananų pyragas
3 min. skaitymo

Pažįstamas scenarijus: pusė stiklinės kefyro, du pavargę bananai, šeima jų nesuvalgo jau savaitę. Išmesti gaila, o idėjų – nulis. Tačiau būtent iš tokių likučių gimsta desertas, kurio aromatas užpildo visus namus, o paragavus sustoti tiesiog neįmanoma. Tai paprastas, greitas ir stebėtinai purus pyragas, kuris puikiai tinka šaltam žiemos vakarui, kai norisi ko nors jaukaus prie karštos arbatos.

Kodėl šis pyragas toks mėgstamas?

Daugelis šeimininkių vis dažniau grįžta prie naminių kepinių. Parduotuviniai desertai turi keistą poskonį, o ingredientų sąrašo kartais net nesinori skaityti.
O štai čia – tik keli produktai, paprastas procesas ir patikras rezultatas.

Šis pyragas patinka dėl to, kad:
– pagaminamas per 40 minučių,
– reikalauja tik vieno kiaušinio,
– sunaudoja nereikalingus produktus,
– gaunasi purus, minkštas ir maloniai drėgnas,
– bananai kepdami suteikia natūralų saldumą ir aromatą.

Tai iš tų receptų, kuriuos išbandžius, norisi kepti dar ir dar.

Bananų pyragas 2

Ingredientai, kurių pakanka stebuklui

Reikės:

  • 400–450 g miltų
  • 250 g cukraus
  • 115 ml kefyro arba jogurto
  • 50 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 2 bananų
  • 1 arbat. š. kepimo miltelių

Kaip iškepti nepaprastai minkštą pyragą – žingsnis po žingsnio

1. Paruoškite pagrindą

Išplakite kiaušinį su cukrumi. Įmaišykite kefyrą ir ištirpintą sviestą. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir sumaišykite iki vientisos, minkštos tešlos.

2. Paruoškite formą

Kepimo indą išklokite popieriumi arba ištepkite sviestu. Tinka ir silikoninė forma, ir nuimama keptuvė – svarbu tik, kad ją būtų galima dėti į orkaitę.

3. Sudėkite bananus

Bananus supjaustykite 2–3 cm griežinėliais ir išdėliokite indo dugne. Geriausia naudoti tvirtesnius, dar nepernokusius bananus – kepdami jie išlaiko spalvą ir formą.

4. Užpilkite tešlą

Tešlą paskleiskite ant bananų ir šiek tiek išlyginkite paviršių.

5. Kepkite

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepkite apie 40 minučių, kol viršus lengvai apskrus, o vidus bus iškepęs.

6. Atvėsinkite ir mėgaukitės

Ištraukę pyragą palikite kelioms minutėms prasivėdinti. Norint galima apibarstyti cukraus pudra.

Skanus bananų pyragas
Skanus bananų pyragas

Rezultatas, kuris papirks visus

Tai tas receptas, kurio ragaujant norisi „dar tik vieno gabaliuko“. Minkštas, aromatingas ir neperkrautas saldumu – idealus tiek vakariniam desertui, tiek savaitgalio pusryčiams. O svarbiausia – šis pyragas primena, kad skanumą galima sukurti beveik iš nieko.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.