Pažįstamas scenarijus: pusė stiklinės kefyro, du pavargę bananai, šeima jų nesuvalgo jau savaitę. Išmesti gaila, o idėjų – nulis. Tačiau būtent iš tokių likučių gimsta desertas, kurio aromatas užpildo visus namus, o paragavus sustoti tiesiog neįmanoma. Tai paprastas, greitas ir stebėtinai purus pyragas, kuris puikiai tinka šaltam žiemos vakarui, kai norisi ko nors jaukaus prie karštos arbatos.
Kodėl šis pyragas toks mėgstamas?
Daugelis šeimininkių vis dažniau grįžta prie naminių kepinių. Parduotuviniai desertai turi keistą poskonį, o ingredientų sąrašo kartais net nesinori skaityti.
O štai čia – tik keli produktai, paprastas procesas ir patikras rezultatas.
Šis pyragas patinka dėl to, kad:
– pagaminamas per 40 minučių,
– reikalauja tik vieno kiaušinio,
– sunaudoja nereikalingus produktus,
– gaunasi purus, minkštas ir maloniai drėgnas,
– bananai kepdami suteikia natūralų saldumą ir aromatą.
Tai iš tų receptų, kuriuos išbandžius, norisi kepti dar ir dar.
Ingredientai, kurių pakanka stebuklui
Reikės:
- 400–450 g miltų
- 250 g cukraus
- 115 ml kefyro arba jogurto
- 50 g sviesto
- 1 kiaušinio
- 2 bananų
- 1 arbat. š. kepimo miltelių
Kaip iškepti nepaprastai minkštą pyragą – žingsnis po žingsnio
1. Paruoškite pagrindą
Išplakite kiaušinį su cukrumi. Įmaišykite kefyrą ir ištirpintą sviestą. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir sumaišykite iki vientisos, minkštos tešlos.
2. Paruoškite formą
Kepimo indą išklokite popieriumi arba ištepkite sviestu. Tinka ir silikoninė forma, ir nuimama keptuvė – svarbu tik, kad ją būtų galima dėti į orkaitę.
3. Sudėkite bananus
Bananus supjaustykite 2–3 cm griežinėliais ir išdėliokite indo dugne. Geriausia naudoti tvirtesnius, dar nepernokusius bananus – kepdami jie išlaiko spalvą ir formą.
4. Užpilkite tešlą
Tešlą paskleiskite ant bananų ir šiek tiek išlyginkite paviršių.
5. Kepkite
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepkite apie 40 minučių, kol viršus lengvai apskrus, o vidus bus iškepęs.
6. Atvėsinkite ir mėgaukitės
Ištraukę pyragą palikite kelioms minutėms prasivėdinti. Norint galima apibarstyti cukraus pudra.

Rezultatas, kuris papirks visus
Tai tas receptas, kurio ragaujant norisi „dar tik vieno gabaliuko“. Minkštas, aromatingas ir neperkrautas saldumu – idealus tiek vakariniam desertui, tiek savaitgalio pusryčiams. O svarbiausia – šis pyragas primena, kad skanumą galima sukurti beveik iš nieko.


