Tai vienas tų desertų, kuriuos drąsiai dėtumėte ant šventinio stalo – jis atrodo įspūdingai, o paruošti daug paprasčiau, nei įsivaizduojate. Minkštas kakavinis biskvitas, švelnus kremas, sodrus šokoladas ir vyšnių rūgštelė sukuria desertą, kuris idealiai tinka Kalėdoms ir žiemos vakarams.
Kalėdinis laikotarpis reikalauja jaukių, prabangių ir subtiliai saldžių skanėstų. Šokoladinis vyniotinis su vyšnių įdaru – klasika, kuri niekada nenuvilia: derinys, kuriame susijungia purumas, švelnumas ir šventinė vyšnių gaiva.
Ingredientai
Biskvitui
- 60 g miltų
- 20 g kakavos miltelių
- 3 kiaušiniai
- žiupsnelis druskos
- 70 g cukraus
- 10 g vanilinio cukraus
Kremui
- 350 g varškės, rikotos arba maskarponės
- 100 g sviesto
- 50 g cukraus pudros
- 10 g vanilinio cukraus
Vaisių sluoksniui
- 150 g konservuotų vyšnių
- 80–100 g nusausintų vyšnių sulčių
Šokoladiniam aptepimui
- 80 g juodojo šokolado (54–56 % kakavos)
Papuošimui
- šokolado drožlės
- cukruotos vyšnios

Gaminimo eiga
1. Paruoškite biskvitą
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.
- Dubenyje sumaišykite miltus su kakava.
- Kiaušinius plakite su žiupsneliu druskos apie 10 min., kol masė taps labai puri.
- Suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, dar šiek tiek paplakite.
- Atsargiai įmaišykite sausus ingredientus – maišykite lėtai, kad neišstumtumėte oro.
- Tešlą tolygiai paskleiskite 27 × 36 cm skardoje, išklotoje kepimo popieriumi.
- Kepkite 10 minučių.
Iškeptą biskvitą iškart išverskite ant švaraus kepimo popieriaus ir palikite atvėsti.
2. Paruoškite įdarą
- Elektriniu plakikliu išsukite varškę/rikotą/maskarponę su sviestu.
- Sudėkite cukraus pudrą ir vanilinį cukrų.
- Dalį – apie 50 g – pasilikite šokoladiniam ganašui.
- Vyšnias nusausinkite, sultis pasilikite biskvitui suvilgyti.
3. Suformuokite vyniotinį
- Atvėsusį biskvitą suvilgykite vyšnių sultimis.
- Plonu sluoksniu aptepkite kremu.
- Tolygiai paskirstykite vyšnias.
- Atsargiai susukite, padėkite ant kepimo popieriaus ir susukite į standų ritinį.
- Šaldykite 3–4 valandas, kad sutvirtėtų.
4. Paruoškite šokoladinį ganašą
- Ištirpinkite juodą šokoladą ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
- Likusį kremą išplakite iki purumo.
- Po truputį įmaišykite tirpintą šokoladą – gausite švelnų, tepamą ganašą.
- Tolygiai aptepkite visą vyniotinį.
5. Papuoškite
- Apibarstykite šokolado drožlėmis.
- Viršų papuoškite cukruotomis vyšniomis.
Šis vyniotinis atrodo tarsi iš prancūziškos desertinės, tačiau jo paruošimas nepaprastai paprastas. Jis ne tik džiugina akį, bet ir tirpsta burnoje.

