Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tobulos obuolių uogienės receptas su slaptu ingredientu

Skani uogienė žiemai
1 min. skaitymo

Vasara baigėsi, bet konservavimo sezonas vis dar įsibėgėja. Lietuviai aktyviai kaupia įvairias daržoves ir vaisius. Žiemą neapsieisite be uogienės, kurios galima dėti į pyragus, keksiukus ir kitus kepinius arba tiesiog valgyti šaukštu ir užgerti arbata. Ši uogienė bus nuostabi, išbandykite.

  • Bendras gaminimo laikas: 60 min.
  • Paruošimo laikas: 15 min.
  • Porcijos: 3

Jums reikės:

  • obuoliai – 1,2 kg;
  • apelsinas – 1 vnt.;
  • citrina – pusė;
  • cukrus – 700 g (jei obuoliai saldūs, tada šiek tiek mažiau).

Gaminimas:

  1. Pirmiausia gerai nuplaukite ir nulupkite obuolius. Išimkite šerdis ir supjaustykite mažais kubeliais.
  2. Tada nutarkuokite citrinos ir apelsino žieveles. Išimkite vaisių minkštimą ir supjaustykite kubeliais.
  3. Paimkite puodą, sudėkite į jį obuolius bei citrusinius vaisius. Nepamirškite į vaisius įberti cukraus. Obuoliai turėtų išskirti sultis, todėl palikite juos 30 minučių.
  4. Puodą su vaisiais uždėkite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Kai tik obuoliai pradės virti, sumažinkite ugnį ir virkite apie 30–40 minučių. Viską gerai išmaišykite, kad būsimas desertas nesudegtų. Uogienė turėtų būti tiršta ir karamelės spalvos.

Ar uogienė pakankamai tiršta, galite patikrinti užlašinę šiek tiek ant lėkštės ir palaukę, kol atvės. Jei ji neišsiskleidžia, vadinasi, pakankamai išvirusi.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.