Mėgstate traškius ir aromatingus agurkėlius, bet nenorite ilgai laukti? Dalinuosi paprastu lengvai sūdytų agurkų receptu, tai leis mėgautis jais vos po kelių valandų.
Tokius gardžius, lengvai sūdytus agurkėlius valgome jau po 3–4 valandų – jie maloniai traškūs, lengvai pikantiškai ir puikiai papildo bet kurį patiekalą. Nereikia savaičių ilgo marinavimo ar sudėtingų paruošimo darbų – viskas, ko reikia, tai švieži agurkai, druska, krapai, česnakas ir truputis kantrybės.
Idealiai tinka vasaros pietums, išvykoms gamtoje ar tiesiog užkandžių lėkštei prie vakarienės. Receptą galima lengvai pritaikyti savo skoniui – pridėti pipirų, lauro lapų ar netgi truputį čili aštrumo.
Kaip pagaminti:
- Agurkus reikia nuplauti, nupjauti galus abiejuose galuose ir kiekvieną agurką perpjauti išilgai į keturias dalis. Tada sudėti į maišelį.
- Susmulkinti krapus ir sudėti prie agurkų į maišelį.
- Į maišelį per česnako spaudyklę išspausti 4 česnako skilteles.
- Dubenėlyje sumaišyti 0,5 arbatinio šaukštelio druskos, šaukštą cukraus, šiek tiek smulkiai supjaustytos kalendros, juodųjų pipirų pagal skonį, 2 šaukštus augalinio aliejaus ir šaukštą 9% acto.
- Viską gerai sumaišyti ir supilti į maišelį su agurkais.
- Užrišti maišelį, gerai pakratyti, kad visi prieskonių ingredientai tolygiai susimaišytų su agurkėliais, ir palikti ant stalo kambario temperatūroje. Šiuo metu agurkai pradeda absorbuoti druską, actą ir prieskonius, kas padės jiems tapti traškiems ir aromatingiems.
Po kelių valandų, kai agurkėliai bus pakankamai marinuoti, juos bus galima iš karto valgyti arba, jei norite, įdėkite į šaldytuvą, kad išlaikytumėte šviežumą ir skonį dar ilgiau. Toks paprastas ir greitas būdas pagaminti gardų užkandį ar priedą bet kuriam patiekalui!
Po 3–4 valandų tokius agurkėlius jau galima valgyti.
Sudėtis:
- Agurkai – 500 g
- Krapai – nedidelis ryšelis
- Česnakas – 4 skiltelės
- Druska – 0,5 arbatinio šaukštelio
- Cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
- Kalendra – nedaug, saujelė
- Juodieji pipirai – pagal skonį
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai
- 9% actas – 1 šaukštas
Jei agurkėlius įdėsite į šaldytuvą, jie taps tokie pat gardūs maždaug po 8 valandų. Šis ilgesnis marinavimo laikas šaltyje leidžia prieskoniams giliau įsiskverbti į agurkus, padarydamas juos dar aromatingesnius. Be to, laikant šaldytuve, agurkėliai išlaiko savo traškumą ir šviežumą ilgiau, todėl jie puikiai tinka tiek kaip užkandis, tiek kaip priedas įvairiems patiekalams.