Smaližiams tikrai patiks šis naminis pyragas be kepimo „Plombir”. Nereikia daug laiko gaišti ruošiant sluoksnius, prižiūrint orkaitę ar minkant tešlą.
Desertas gaunasi neįtikėtinai purus ir gardus, o kremas saldus ir švelnus. Tokį skanėstą galite pasigaminti ir be sausainių – tereikia paimti paprasčiausius ingredientus, sumaišyti juos tinkama tvarka ir tada paruošti kremą.
Ingredientai sluoksniams
- 250 gramų miltų
- 70 gramų cukraus
- 150 gramų sviesto
Kremo ingredientai
- 2 kiaušiniai
- 150 gramų cukraus
- 1 pakelis vanilinio cukraus
- 2 šaukštai krakmolo
- 250 gramų grietinėlės
- 50 gramų sviesto
Paruošimo procesas
Pirmiausia reikia paruošti kremą. Tam puode išplakite kiaušinius, krakmolą, cukrų ir vanilę. Plakite iki vientisos masės. Tada supilkite riebią grietinėlę ir vėl išplakite. Kaitinkite ant vidutinės ugnies ir virkite, kol mišinys sutirštės.
Kremą reikia nuolat maišyti šluotele, nepaliekant nuo viryklės, kitaip kremas sudegs. Sutirštėjus, palaikykite 15 sekundžių ir nukelkite nuo viryklės, tada sudėkite sviestą, gerai išmaišykite ir atidėkite.
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir cukrų, sviestą supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su miltų mišiniu. Galiausiai sviestą su cukrumi ir miltais sutrinkite iki trupinių. Trupinius supilkite į sausą keptuvę ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.
Surinkite tortą naudodami tešlos žiedą arba nuimamą kepimo formą. Ant dugno dėkite du šaukštus trupinių, išlyginkite ir aptepkite kremu. Taip kartokite, kol pritrūks ingredientų; paskutinį sluoksnį reikia aptepti kremu.
Paskutinis žingsnis – tortą 2–3 valandoms arba per naktį padėti į šaldytuvą, kad jis tinkamai sustingtų. Ledų tortą galima patiekti tokį, koks yra, arba papuošti pagal pageidavimą, pavyzdžiui, tarkuotu baltuoju šokoladu.