Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Traškios salotos su persikais ir feta – idealūs vėsinantys pietūs per 10 minučių

Labai skanios salotos pietums
1 min. skaitymo

Lengvos, ryškios ir gaivios. Šiose salotose susijungia saldžios prinokusio persiko natos, kreminis fetos sūris ir lengvas citrinos rūgštingumas. Idealus variantas karštai dienai.

Ingredientai (2 porcijos):

  • 2 prinokę persikai
  • 1 agurkas
  • 100 g salotų mišinio (aisbergas, rukola)
  • 100 g fetos sūrio
  • sauja graikinių riešutų
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a. š. medaus
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • druska, pipirai pagal skonį

Gaminimo žingsniai:

  1. Persikus supjaustyti plonomis skiltelėmis. Jei žievelė kieta – nulupti.
  2. Agurką supjaustyti griežinėliais arba plonais lapeliais daržovių pjaustykle.
  3. Salotų lapus nuplauti, nusausinti, suplėšyti rankomis į didesnius gabalus.
  4. Fetą sulaužyti arba supjaustyti nedideliais kubeliais.
  5. Riešutus lengvai pakepinti sausoje keptuvėje, kol pasklinda aromatas.
  6. Paruošti užpilą: sumaišyti alyvuogių aliejų, medų, citrinos sultis, žiupsnelį druskos ir pipirų.
  7. Dideliame dubenyje sumaišyti visus ingredientus, užpilti užpilu ir atsargiai išmaišyti.

Patarimas: Pridėkite keletą mėtos lapelių – jie pagaivins skonį ir padarys salotas dar vasariškesnes.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.