Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tuno salotos per 15 minučių: šviežios, sveikos ir neįtikėtinai skanios

Tuno salotos
2 min. skaitymo

Tuno salotos – puikus pasirinkimas, kai norisi lengvo, gaivaus ir sveiko patiekalo, o virtuvėje nesinori praleisti daugiau nei keliolikos minučių. Šios salotos gaminamos iš paprastų, lengvai prieinamų produktų, nereikalauja nei virimo, nei kepimo – tereikia sumaišyti ingredientus ir turėsite baltymų gausų, maistingą ir sotų patiekalą.

Greitai paruošiamos salotos yra vertingas mitybos pagrindas: jos ilgai išlieka šviežios, tinka įvairioms progoms ir nereikalauja sudėtingų žingsnių. Tuno salotos, kaip ir vištienos, lašišos ar kiaušinių salotos, yra vienas universaliausių variantų. Jas galima gardinti pagal savo skonį – nuo švelnesnių, kremiškesnių iki ryškesnio skonio su žolelėmis ir prieskoniais.

Šios salotos paruošiamos vos per 15 minučių, šaldytuve sandariai laikosi 3–4 dienas ir lengvai prisitaiko prie įvairių patiekimo būdų. Galite tepti ant skrebučių, dėti į sumuštinius, naudoti kaip užtepėlę ar patiekti su salotomis.

Kodėl šios salotos tokios skanios?

Majonezas suteikia kremiškumo ir sujungia ingredientus, o garstyčios suteikia lengvo rūgštumo, kuris itin dera su žuvimi. Salieras ir raudonasis svogūnas prideda traškumo ir gaivumo, o petražolės ar krapai – malonaus žolelių aromato.

Šviežios ar šaldytos žolelės visada skanesnės nei džiovintos, todėl vertėtų rinktis būtent jas.

Sudedamosios dalys

  • 2 skardinės tuno savo sultyse
  • 3 šaukštai majonezo
  • 1 saliero stiebas, supjaustytas
  • ½ raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 1–2 šaukštai smulkintų petražolių, krapų arba jų mišinio
  • 1 arbatinis šaukštelis garstyčių
  • druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas

  1. Nukoškite tuną ir sudėkite į dubenį.
  2. Sutrinkite šakute ir pridėkite visus likusius ingredientus.
  3. Gerai išmaišykite ir patiekite.

Šios salotos puikiai tinka ant skrebučio, su traškia švediška rugine duona arba kaip baltymų šaltinis šviežių salotų lėkštėje.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.