Tikriausiai visi mėgstame mėgautis kukurūzų burbuolėmis. Pasirodo, jas galima paruošti namuose vos per 15 minučių.
Kaip išvirti saldžius kukurūzus per 15 minučių
Jums reikės:
- 7 kukurūzų burbuolės
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 3 litrai vandens
- druskos ir sviesto patiekimui
Paruošimas:
- Kad kukurūzai būtų tokie pat skanūs kaip parduodami pajūryje, nuskabykite lapus nuo burbuolių. Išmeskite tuos, kurie yra pačiame viršuje ir apačioje, o vidurinius nuplaukite ir sudėkite į puodo dugną. Palikite dalį lapų, kad vėliau galėtumėte uždengti viršų.
- Užvirinkite vandenį atskirame puode. Dideliame puode ant lapų 2 sluoksniais sudėliokite kukurūzus ir uždenkite likusiais lapais. Pabarstykite cukrumi. Kukurūzus užpilkite verdančiu vandeniu, kad visos burbuolės būtų visiškai apsemtos.
- Pastatykite puodą ant viryklės. Uždenkite dangčiu ir užvirinkite. Tada nustatykite laikmatį 15 minučių. Virkite ant vidutinės ugnies. Po 15 minučių išimkite burbuoles iš vandens ir sudėkite į lėkštę.
Patiekimas:
Pabarstykite druska ir aptepkite sviestu. Karšti grūdai jį iš karto ištirpdys. Jei turite senesnes, o ne jaunas burbuoles, jas reikės virti šiek tiek ilgiau – apie 20-25 minutes.
Patarimas:
Tokių virtų kukurūzų grūdelius labai lengva atskirti. Todėl galite išvirti daugiau burbuolių, atskirti grūdelius, sudėti į maišelius ir užšaldyti. Žiemą juos galėsite naudoti salotoms ar kitiems patiekalams.
Svarbu! Niekada nepirkite pašarinių kukurūzų maistui. Jų grūdai skirti gyvuliams ir juos labai sunku paruošti valgymui. Maistui rinkitės saldžiųjų kukurūzų veisles, kurios parduodamos turguje ar parduotuvėse vasaros sezono metu.