Bulvių kotletai iš vakarykštės bulvių košės – paprastas ir kartu gardus būdas sunaudoti vakarienės likučius. Traški plutelė išorėje ir švelnus įdaras viduje taps mėgstamu visos šeimos patiekalu. Receptas paprastas, prieinamas ir nereikalauja sudėtingų ingredientų, o rezultatas patiks net išrankiausiems gurmanams.
Reikalingi ingredientai
Kotletams paruošti reikės:
- Bulvių košė – 400 g
- Kvietiniai miltai – 4 šaukštai
- Vištienos kiaušinis – 1 vnt.
- Saulėgrąžų aliejus – 3 šaukštai
- Džiūvėsėliai – 4 šaukštai
- Druska ir prieskoniai – pagal skonį
Šiuos produktus lengva rasti bet kuriuose namuose, o ingredientų paprastumas leidžia patiekalą pagaminti net darbo dienomis.
Žingsnis po žingsnio gaminimo procesas
Pradžiai imkite vakarykštę bulvių košę. Įberkite prieskonių ir druskos pagal skonį, įmuškite vieną kiaušinį ir gerai išmaišykite. Tada dalimis suberkite miltus, kad masė taptų klampi ir tinkama kotletams formuoti.
Šlapiomis rankomis suformuokite mažus paplotėlius ir iš visų pusių apvoliokite juos džiūvėsėliuose. Kepkite kotletus gerai įkaitintoje keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos ir traškūs.
Rezultatas – kvapnūs ir apetitą keliantys kotletai, kurie išorėje pasižymi traškumu, o viduje – švelnumu.
Patarimai, kaip gauti geriausią skonį
- Palaipsniui įberkite miltus, kad masė nebūtų per tiršta
- Norėdami pagerinti patiekalo skonį, naudokite mėgstamus prieskonius
- Kepkite kotletus ant vidutinės ugnies, kol plutelė taps traški, o įdaras išliks švelnus
- Patiekite patiekalą karštą iš karto po gaminimo, kad išsaugotumėte tekstūrą ir skonį
Išvada
Bulvių kotletai iš vakarykštės bulvių košės – puikus būdas likučius paversti sočiu ir gardžiu patiekalu. Juos lengva paruošti, jie ekonomiški ir universalūs: tinka šeimos pietums, užkandžiui ar vakarienei. Traški plutelė ir minkštas įdaras garantuoja, kad patiekalas patiks visiems be išimties.