Dabar pats metas šioms salotoms. Paruošiamos vos per 5 minutes, o išeina labai skanios, švelnios. Jei niekada neragavote žalios cukinijos, rekomenduoju pradėti nuo šio recepto. Būsite nustebinti.
Ingredientai:
- Cukinija — 500 g
- Sezamo sėklos — 1 v. š.
- Medus — 1/2 a. š.
- Augalinis aliejus — 2 v. š.
- Sojų padažas — 1 v. š.
- Citrinos sultys — 2 v. š.
Paruošimas:
- Salotoms geriau rinktis jaunas cukinijas. Daržovių skutikliu supjaustome cukiniją plonomis juostelėmis. Laiko tai daug neužima.
- Į sausą keptuvę dedame 1 v. š. sezamo sėklų ir pakepinkime jas keptuvėje, svarbiausia neperkaitinti, kitaip bus kartus skonis.
- Paruošiame užpilą. Į dubenį pilame 2 v. š. augalinio aliejaus, įpilame 1 v. š. sojų padažo, pusę a. š. medaus (jei medus tirštas, jį reikia prieš tai pašildyti) ir citrinos sulčių.
- Viską gerai išmaišome. Cukinijos juosteles dedame į dubenį, užpilame užpilu, pabarstome sezamo sėklomis ir išmaišome. Salotos iš karto paruoštos valgyti.