Su manų kruopomis, pienu ir gabalėliu sviesto galite pagaminti gardų desertą per kelias minutes. Net nereikia įjungti orkaitės. Viskas labai paprasta.
Reikalingi ingredientai
- 250 mililitrų pieno
- 200 gramų manų kruopų
- 60 mililitrų aliejaus
- 10 gramų sviesto
- 1 kiaušinis
- 1 pakelis vanilinio cukraus
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 8 gramai kepimo miltelių
- 1 žiupsnelis druskos

Paruošimas
Norėdami paruošti subtilų manų kruopų desertą be orkaitės, supilkite manų kruopas į dubenį ir užpilkite aliejumi. Pridėkite kambario temperatūros sviestą. Pirmiausia mišinį išmaišykite šaukštu, tada patrinkite rankomis, kad susidarytų trupiniai.
Suberkite cukrų, vanilę ir kepimo miltelius. Įmuškite kiaušinį. Šaukštu išmaišykite iki vientisos masės. Įpilkite pieno ir plakite šluotele iki vientisos masės. Turėtų gautis skysta tešla.
Kepimas ant viryklės
Storo dugno keptuvę ištepkite sviestu – dugną ir šonus. Pabarstykite manų kruopomis. Supilkite tešlą. Uždenkite dangčiu ir padėkite ant viryklės, nustatydami mažiausią ugnį. Kepkite 20 minučių.
Manų kruopų pyragas pamažu kils ir iš skystos būsenos taps tirštas. Viena deserto pusė jau apskrudusi, todėl reikėtų jį apversti. Nuimkite dangtelį, paspauskite lėkšte ir staigiai apverskite.
Tešla liks ant lėkštės. Atsargiai sudėkite ją atgal į keptuvę. Kepkite dar apie 10 minučių uždengę dangčiu. Išjunkite ugnį ir supilkite desertą atgal į lėkštę. Galite supjaustyti jį porcijomis ir patiekti su arbata arba kava.

Patiekimas
Manų kruopų pyragas su pienu nėra labai saldus, todėl, jei norite, galite jį patiekti su uogiene arba kondensuotu pienu. Tai idealus pasirinkimas greitam desertui. Galite jį pasigaminti net pusryčiams.
Kadangi desertas ruošiamas be miltų, jis tinka net ir tiems, kurie laikosi dietos ar vengia gliuteno. Šis paprastas receptas įrodys, kad manų kruopos gali būti ne tik kūdikių košė, bet ir skanus, originalus desertas visai šeimai.

