Jei blynai plyšta, limpa prie keptuvės arba gaunasi per stori, kaltas ne visada receptas ar keptuvė. Kartais tereikia vieno visiškai paprasto priedo, kurį turi beveik kiekvienas šaldytuve ar spintelėje.
Daugeliui namuose kepti tobulus blynus yra tikras iššūkis. Vieni gąsdina lėkštę savo nelygiais kraštais, kiti prilimpa taip, kad norisi išmesti keptuvę, o dar kiti tiesiog tampa per stori ir neapetitiški. Tačiau kulinarai tikina: sprendimas egzistuoja ir jis nepaprastai paprastas.
Redakcija daugelį metų bandė skirtingus būdus ir ingredientus, kol galiausiai atrado metodą, dėl kurio blyneliai tampa ploni, subtilūs ir lengvai vartomi. Ir visa paslaptis telpa į vieną stiklinę.
Ingredientas, kurį turi visi – ir kuris pakeičia tešlos struktūrą
Šis neįprastas, bet genialiai veiksmingas priedas – gazuotas vanduo arba mineralinis vanduo. Jis pakeičia dalį įprasto skysčio recepte – pieno, vandens ar kefyro – ir suteikia tešlai purumo.
Dujų burbuliukai ne tik iškelia tešlą, bet ir padeda jai tolygiai pasiskirstyti keptuvėje. Rezultatas – blyneliai, lengvi kaip debesėliai, su ažūriniais raštais ir neprilimpantys prie paviršiaus net tada, kai keptuvė jau matė geresnių dienų.
Bandymai parodė, kad triukas suveikia ant visų tipų keptuvių – nuo senų ketaus iki modernių nelimpančių paviršių.

Kaip paruošti tešlą, kad blynai visada pavyktų
Procesas paprastesnis, nei atrodo:
Pirmiausia sumaišykite miltus su pienu ar kefyru, įberkite šiek tiek cukraus, druskos, galima įlašinti ir lašelį aliejaus. Kai masė tampa vientisa, laikas paskutiniam žingsniui – įpilti gazuoto vandens.
Svarbiausia – tešla turi likti skysta, beveik kaip grietinėlė. Tuomet ji lengvai pasklis po keptuvę ir suformuos tuos idealius, plonus, ažūrinius blynus, kurių pavydi kaimynė ir kuriais džiaugiasi vaikai.
Blynai ne tik gražūs, bet ir itin praktiški
Šiuo būdu paruošti blyneliai turi neįprastą savybę – jie neplyšta, net jei juos sukate su įdaru, ar tai būtų varškė, sūris, mėsa ar vaisiai. Kepdami jie išlaiko formą, neįgauna per didelio tankio, o vėsdami nepraranda savo purumo.
Būtent tai ir pelnė šiam metodui daugelio šeimininkių simpatijas. Jokių brangių ingredientų, jokių sudėtingų triukų – tik paprastas gazuotas vanduo, kurį galima nusipirkti bet kurioje parduotuvėje.
Patikrinta daugelį metų – ir vis dar veikia
Vos kelis kartus išbandę šį metodą, redaktoriai pastebėjo, kad blynai tampa patikimi kaip laikrodis: ploni, tvirti, dailūs ir visuomet gardūs. Jie puikiai tinka pusryčiams, šventėms ar neskubiam savaitgalio rytui, o svečiai visuomet klausia, kokia paslaptis slypi recepte.
Atsakymas paprastas: vienas šaukštas gazuoto vandens į tešlą, ir blynai niekada nebėra tokie, kaip anksčiau.
Triukas, išbandytas metų metais, dabar tampa prieinamas kiekvienam, norinčiam kepti greitai, gražiai ir be jokio streso. Galite drąsiai perrašyti savo šeimos receptų knygose – šis būdas tikrai vertas tokios vietos.

