Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vienas prieskonis, kuris kietą mėsą paverčia delikatesu: virtuvės paslaptis, apie kurią mažai kas žino

Mėsa tampa gurmaniška
2 min. skaitymo

Ar kada nors svajojote apie burnoje tirpstantį kepsnį, bet realybėje lėkštėje atsidūrė guminė, kietai sukietėjusi mėsa? Gal net valandų valandas troškinote jautieną, tačiau ji taip ir liko neįkandamai kieta? Nesijaudinkite – problema slypi ne jūsų kulinariniuose gebėjimuose ir ne mėsininko sąžiningume. Paslaptis paprasta: trūko vieno ypatingo prieskonio, kuris vos per keliasdešimt minučių gali padaryti tai, ko kartais nepajėgia net valandos troškinimo.

Šis stebuklingas ingredientas – papajų milteliai. Juose slypi fermentas, vadinamas papainu, kuris veikia tarsi nematomos žirklės. Įsivaizduokite, kad mėsos raumenų skaidulos yra stipriai surištos virvės. Būtent jos mėsą paverčia kietu gumuliuku. Papainas šias virves subtiliai perkerpa, todėl struktūra tampa minkšta, o mėsa – sultinga. Tai natūralus procesas, primenantis mėsos nokimą, tik vykstantis keliasdešimt kartų greičiau. Skirtingai nei actas ar citrina, kurie pakeičia skonį, šis fermentas veikia iš vidaus, išsaugodamas natūralų aromatą.

Papaja

Praktikoje tai paprasčiau nei atrodo. Užtenka vieno arbatinio šaukštelio papajų miltelių vienam kilogramui mėsos. Sumaišykite juos su šaukštais šalto vandens, gautu mišiniu įtrinkite mėsą ir leiskite fermentui veikti. Smulkesniems gabaliukams užteks vos pusvalandžio, didesniems – iki pusantros valandos. Tik neužmirškite: jei paliksite mėsą pernelyg ilgai, ji taps pernelyg minkšta ir primins košę.

Po trumpo pasiruošimo belieka kepti, troškinti ar ruošti mėsą taip, kaip labiausiai mėgstate. Rezultatas jus nustebins – net pigiausi ir kietiausi gabalai virs patiekalu, kurio neatsisakytų net gurmanai.

Taigi, kai kitą kartą stovėsite prie mėsos lentynos, nedvejokite rinktis kietesnės jautienos ar kiaulienos. Dabar turite savo rankose paslaptį, kuri kietą mėsą paverčia švelniu delikatesu. Mažas indelis papajų miltelių – ir jūsų virtuvėje gimsta restorano kokybės stebuklai.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.