Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vienintelis konservuotas produktas, kuriam vieta kiekviename sandėliuke – sužinoję kodėl, iš karto nusipirksite dešimt indelių

Konservuoti produktai
5 min. skaitymo

Yra vienas konservuotas produktas, kuris gelbsti mūsų gyvybes vėl ir vėl. Jis nekainuoja turtų, laikosi metų metus, per penkias minutes virsta visaverčiu patiekalu ir yra toks pilnas maistinių medžiagų, kad visas jūsų kūnas padėkos už kiekvieną šaukštą. Tai konservuotos pupelės ir lęšiai – juodosios pupelės, baltosios pupelės, avinžirniai, lęšiai. Tai tikras maisto lobynas jūsų spintelėje.

Vienas indelis – dešimt gramų baltymų, aštuoni gramai skaidulų ir jokių rūpesčių

Pusės skardinės pakanka, kad gautumėte 8-10 gramų aukštos kokybės augalinių baltymų, 6-9 gramus skaidulų ir daug geležies, magnio, kalio bei folatų. Tai daugiau nei daugelyje mėsos gaminių, daugiau nei brangiuose baltyminiuose batonėliuose – ir vis dėlto kaina juokingai maža. Be to, jie kelias valandas palaiko stabilų cukraus kiekį kraujyje, apsaugo nuo naktinio alkio, mažina cholesterolio kiekį, maitina gerąsias žarnyno bakterijas ir taip veiksmingai saugo širdį, kad tyrimai rodo, jog vos kelių porcijų per savaitę poveikis yra akivaizdus.

Širdis mėgsta pupeles labiau, nei daugelis žmonių galėtų patikėti

Pupelėse esančios tirpios skaidulos suriša blogąjį cholesterolį ir pašalina jį iš organizmo lyg šluota. Kalis ir magnis atpalaiduoja kraujagysles, kontroliuoja kraujospūdį ir sumažina aritmijų riziką. Reguliariai valgant pupeles, širdies ir kraujagyslių ligų rizika sumažėja tiek, kad tai prilygsta daugelio vaistų veiksmingumui – tik visiškai be šalutinio poveikio.

Svorio valdymas tampa beveik automatinis

Kadangi pupelės ir lęšiai yra žemo glikeminio indekso maisto produktai, jie lėtai išskiria energiją ir ilgai palaiko sotumo jausmą. Nekyla staigių alkio priepuolių, potraukio saldumynams, nereikia užkandžiauti viskuo, kas yra šaldytuve. Vienoje lėkštėje pupelių yra tiek daug skaidulų ir baltymų, kad sotumo jausmas ateina suvalgius mažiau – ir jūsų juosmuo jums už tai padėkos. Daugelis žmonių pastebėjo, kad pupelėms tapus beveik kiekvieno valgio dalimi, kilogramai nukrenta be jokių griežtų dietų.

Konservuotos pupelės
Konservuotos pupelės

Žarnynas klesti, o imunitetas stiprėja

Pupelėse esančios skaidulos veikia kaip prebiotikai: tai tikra puota gerosioms žarnyno bakterijoms. Kai mikrobų pusiausvyra yra tvarkinga, sumažėja uždegiminiai procesai, oda skaistėja, skrandis veikia kaip laikrodis, o imuninė sistema pakyla į naują lygį. Daugelis žmonių jau per savaitę pastebi, kad sumažėja pilvo pūtimas, jaučiamas lengvumas ir pakanka energijos iki pat vakaro.

Keturi indeliai, kurie viską pakeičia

  • Juodosios pupelės – sodraus skonio, puikiai tinka troškiniams, takams (tacos), salsoms ir sriuboms.
  • Avinžirniai – universaliausias ingredientas pasaulyje: humusas, kepti užkandžiai, falafeliai, troškiniai, salotos.
  • Baltosios pupelės – minkštos, kreminės tekstūros, puikiai tinka sriuboms, trintiems padažams arba troškiniams.
  • Lęšiai – raudonieji sriuboje išverda per penkias minutes, žali ir rudi išlaiko formą salotose bei garnyruose. Juose yra daugiausia geležies.

Dešimt būdų, kaip patiekti pupeles per mažiau nei dešimt minučių

Atidarykite skardinę, pupeles nuplaukite šaltu vandeniu ir pasirinkite vieną iš šių variantų:

1. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, druska ir šviežiomis žolelėmis – salotos paruoštos.
2. Sutrinkite su česnaku, citrina ir aliejumi – gausite kreminę užtepėlę duonai.
3. Suberkite smulkintus pomidorus ir prieskonius – troškinys paruoštas per penkiolika minučių.
4. Kepkite orkaitėje su paprika ir aliejumi – traškūs užkandžiai.
5. Įmaišykite į virtus ryžius – puikus garnyras.
6. Įdėkite į sriubą – ji akimirksniu taps sotesnė ir maistingesnė.
7. Iš avinžirnių pasigaminkite humusą – geriausią užtepėlę pasaulyje.
8. Įmaišykite į kiaušinienę pusryčiams – baltymų bomba.
9. Įdėkite į tortiliją su daržovėmis – greiti takai (tacos).
10. Sutrinkite į sriubą – aksominė tekstūra be grietinėlės.

Vienas mažas indelis – neribotos galimybės

Iš vienos ir tos pačios skardinės galima pagaminti pusryčius, pietus, užkandžius, vakarienę, garnyrą, padažą, užtepėlę, sriubą, troškinį ar salotas. Tinka veganams, visavalgiams, netoleruojantiems glitimo ar vengiantiems angliavandenių – visiems. Pigu, greita, sveika ir skanu.

Tad spintelėje visada laikykite bent dešimt indelių skirtingų pupelių ir lęšių. Jie išgelbės jus nuo įtemptos kasdienybės, liūdnų vakarų prie tuščio šaldytuvo, netikėtų svečių ir tų akimirkų, kai nesinori daryti nieko sudėtingo. Tai slaptas ginklas, kuris pavers jus virtuvės meistru, nors jums patiems juo būti nebūtina. Tiesiog atidarykite vieną indelį ir vakarienė paruošta. Jūsų kūnas, jūsų piniginė ir jūsų skonio receptoriai jums padėkos. Tai konservuotas produktas, be kurio nebegalėsite gyventi.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.