Šeimininkės įpratusios naudoti acto rūgštį ruošiant konservus žiemai, tačiau ekspertai tikina, kad ją drąsiai galima pakeisti alternatyviu produktu.
Kaip paruošti pomidorus žiemai be acto
Žiemos konservavimo sezonas – pačiame įkarštyje, todėl šeimininkės aktyviai ieško įdomių ir neįprastų receptų. Pasakojame, kuo galima pakeisti acto rūgštį ruošiniuose švelnesniam skoniui. Alternatyva jus nustebins!
Kuo pakeisti actą konservuose
Pirmiausia išsirinkite tinkamus pomidorus. Geriausiai konservams tiks nedideli, tvirto minkštimo vaisiai. Juos reikia nuplauti ir pradurti prie vaiskočio. Taip būsite tikri, kad odelė nesutrūks, kai užpilsite stiklainius verdančiu vandeniu.
Į iš anksto sterilizuoto stiklainio dugną sudėkite krapų skėtį, 2–3 skilteles česnako, 3–4 juodojo pipiro žirnelius ir nedidelį gabalėlį aštrios paprikos. Taip pat įdėkite lauro lapą ir 2–3 gvazdikėlių žiedus aromatui.
Pomidorus atsargiai sudėkite ant prieskonių, stengdamiesi nepažeisti odelės. Toliau užpilkite vaisius su prieskoniais verdančiu vandeniu ir palikite po dangteliu visiškai atvėsti. Šio svarbaus etapo praleisti negalima – taip pomidorai išliks tvirti ir traškūs.
Paruoškite marinatą iš 1 litro vandens, 3 valg. šaukštų cukraus, 1,5 arbat. šaukštelio druskos ir 0,75 arbat. šaukštelio citrinos rūgšties. Pastarasis ingredientas puikiai pakeis acto rūgštį ir padės išsaugoti pomidorų skonį. Marinatą užvirkite, nupilkite vandenį iš stiklainių ir užpilkite karštu užpilu.
Iš karto po to reikia užsukti stiklainius sterilizuotais dangteliais ir apversti juos. Įvyniokite konservus į antklodę ir palikite, kol visiškai pamažu atvės. Paruoštą konservaciją galima laikyti kambario temperatūroje, bet geriausia – vėsioje patalpoje.