Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vietoj mėsos imu pusę kopūsto ir gaminu delikatesą: svečiai net neklausinėjo, ar yra mėsos, jie tiesiog suvalgė po 2 gabalus

Patiekalas iš kopūsto
4 min. skaitymo

Net ir be mėsos galite paruošti gardų patiekalą, kuris patiks jūsų šeimai ar svečiams. Šiandien siūlome stebėtinai paprastą, bet labai skanų kopūstų pyragą, kuris pirmas nuskris nuo stalo!

Kai kurie žmonės mano, kad gardus patiekalas be mėsos gali būti tik desertas. Tačiau net ir iš paprastų kopūstų galima paruošti tokį delikatesą, kuris tikrai nustebins visus. Šiam pyragui nereikia jokios mėsos ar net sūrio – tik paprasti produktai, kuriuos kiekvienas turi namuose.

Sudėtis:

Įdarui:

  • Kopūstas – apie pusę mažos galvutės (maždaug 500 g)
  • Druska – pagal skonį
  • Sviestas – 125 g
  • Juodieji pipirai – pagal skonį (neprivaloma)

Tešlai:

  • Kiaušiniai – 3 vnt.
  • Grietinė – 180 g
  • Majonezas – 3 pilni valgomieji šaukštai
  • Miltai – 150 g
  • Kepimo milteliai – 2 arbatiniai šaukšteliai

Paruošimas

1 žingsnis: Paruoškite kopūstus

Kopūstus smulkiai supjaustykite, pasūdykite ir kruopščiai rankomis sutrinkite, kad išskirtų sultis. Geriau sultis vėliau nupilkite – taip kopūstai bus ne per vandeningi.

2 žingsnis: Paruoškite įdarą

Ištirpinkite sviestą keptuvėje arba mikrobangų krosnelėje. Kai jis įkais (bet nepridegs!), užpilkite juo kopūstus ir gerai išmaišykite. Kopūstai turėtų būti gerai pamirkę svieste. Jei norite, šiame etape galite įmaišyti juodųjų pipirų pagal skonį.

3 žingsnis: Paruoškite tešlą

Dideliame dubenyje sumaišykite tris kiaušinius, grietinę ir majonezą. Išplakite šakute ar plaktuvu, kol masė taps vienalytė.

Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Tada palaipsniui įmaišykite sausus ingredientus į skystąją dalį, nuolat maišydami. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos – ne per skysta, bet ir ne per tiršta.

4 žingsnis: Surinkite pyragą

Paruoškite kepimo indą (idealiai – 20-25 cm skersmens apvali arba stačiakampė forma), patepdami jį aliejumi arba išklodami kepimo popieriumi.

Ant dugno tolygiai paskleiskite kopūstų įdarą. Jei norite, dar kartą pabarstykite šiek tiek pipirų.

Tešlą atsargiai užpilkite ant kopūstų taip, kad ji padengtų visą įdarą. Švelniai papurtykite formą, kad tešla pasiskirstytų tolygiai.

5 žingsnis: Kepimas

Kepkite pyragą 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 minutes, kol viršus taps gražios auksinės spalvos.

Svarbu: neperkepkite pyrago, nes jis turi likti sultingas viduje. Patikrinkite gatavumą medinėje pagaliuku – jis turėtų išeiti šiek tiek drėgnas, bet be tešlos likučių.

Delikatesas iš kopūsto
Delikatesas iš kopūsto

Patiekimas

Pyragą galite valgyti šiltą arba atvėsusį. Jis puikiai tinka ir kaip savarankiškas patiekalas, ir kaip priedas prie sriubos. Gardžiausias pyragas yra šiltas, kai dar jaučiamas sviesto aromatas.

Patarimai

  • Rinkitės šviežius baltus kopūstus – jie sultingesni
  • Gerai išgręžkite sultis iš pasūdytų kopūstų, kad pyragas nebūtų per drėgnas
  • Sviestą galite pakeisti kokosų aliejumi ar kitu augaliniu aliejumi
  • Jei neturite grietinės, galite naudoti jogurtą arba rūgštį grietinę
  • Pyragą galima šaldyti – po atšildymo išlieka skanus

Išvada

Šis kopūstų pyragas – puikus įrodymas, kad ir be mėsos galima pasigaminti tikrą delikatesą. Paprastas, sotus ir labai skanus patiekalas, kurį pamėgs visa šeima. Svečiai tikrai neatspės, kad pagrindinė sudėtinė dalis – paprasti kopūstai!

Išbandykite šį receptą jau šiandien ir įsitikinkite, kaip paprasti produktai gali tapti tikra šedevru ant stalo. Skanaus!

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.