Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vištiena kreminiame česnakų padaže, tirpstančiame burnoje: paprastas receptas, kuris sužavės visus

Vištiena kreminiame padaže
3 min. skaitymo

Kai norisi švelnaus, kvapnaus ir sotiems pietums tinkamo patiekalo, šis receptas – tiesiai į dešimtuką. Kremiškas česnakų padažas apgaubia vištieną kaip šilkinis apklotas, o aromatas pasklinda po visus namus. Rezultatas – minkšta, sultinga mėsa su subtiliu česnako ir grietinėlės skoniu, kuris dera prie beveik bet kokio garnyro.

Ingredientai

  • 2 dideli vištienos krūtinėlės gabalėliai
  • 5–6 skiltelės česnako (smulkintos)
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 1 a. š. džiovinto raudonėlio
  • 1 a. š. džiovintų petražolių
  • ½ puodelio vištienos sultinio arba vandens
  • 1 a. š. citrinos sulčių
  • ½ puodelio grietinėlės (35 % riebumo)
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v. š. sviesto
  • Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
  • 1 sultinio kubelis (jei naudojate vandenį vietoje sultinio)
  • Žiupsnelis maltų muskato riešutų

Paruošimas žingsnis po žingsnio

1. Paruoškite vištieną.
Krūtinėles supjaustykite vienodo storio gabalais, švelniai pamuškite plaktuku, kad tolygiai keptų. Pagardinkite druska ir pipirais.

2. Apkepkite iki auksinės spalvos.
Įkaitinkite keptuvę su šaukštu alyvuogių aliejaus ir sviesto. Įdėkite kelias česnako skilteles, trumpai pakepinkite, kad aliejus prisigertų kvapo, tada jas išimkite. Sudėkite vištienos gabalus ir kepkite 4–5 minutes iš kiekvienos pusės, kol išorė taps gražiai rusva. Išimkite ir atidėkite į šalį.

3. Paruoškite kreminį pagrindą.
Į tą pačią keptuvę įdėkite dar šaukštą sviesto, suberkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol taps permatomas. Tuomet sudėkite likusį česnaką – vos keliolikai sekundžių, kad nesudegtų, bet atskleistų aromatą.

4. Sukurkite padažą.
Supilkite vištienos sultinį (arba vandenį su sultinio kubeliu), įpilkite citrinos sulčių, raudonėlio ir petražolių. Leiskite užvirti ir šiek tiek sumažėti skysčio kiekiui.

5. Įmaišykite grietinėlę.
Kai padažas sutirštėja, supilkite grietinėlę, įberkite žiupsnelį muskato riešuto. Paragaukite – jei reikia, dar šiek tiek pasūdykite. Virkite ant mažos ugnies 3–4 minutes, kol padažas taps švelniai tirštas ir glotnus.

6. Baigiamasis akcentas.
Sudėkite vištienos gabalus atgal į keptuvę, apverskite, kad apsitrauktų padažu, ir dar minutę pašildykite.

Patiekimas

Šis patiekalas puikiai dera su bulvių koše, njokiais, ryžiais ar šviežiais makaronais. Norint dar daugiau aromato – paberkite šiek tiek šviežių petražolių ar tarkuoto parmezano.

Kremiška vištiena česnakų padaže – vienas tų receptų, po kurių virtuvėje pasklinda toks kvapas, kad net kaimynai nori vakarienės. Paprasta, greita, bet skonis toks, kad atrodys, jog ruošėtės visą dieną.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.