Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vištiena visiškai nauju būdu. Gruziniškas būdas paruošti unikalią vakarienę

Gruziniškas būdas paruošti unikalią vakarienę
2 min. skaitymo

Jei pavargote nuo tradicinės keptos ar orkaitėje virtos vištienos, laikas atrasti visiškai naują šios mėsos versiją. Gruziniška vištiena, troškinta kvapniame pomidorų padaže su žolelėmis, – tai unikalios vakarienės receptas, kuris pradžiugins visus prie stalo.

Tai vienas iš tradicinių gruzinų virtuvės patiekalų. Jo pavadinimas kilęs iš žodžio „khokhobi”, reiškiančio fazaną – būtent šis paukštis kadaise buvo naudojamas šiam patiekalui paruošti. Šiandien dažniausiai naudojama vištiena, troškinta su svogūnais, pomidorais ir žolelių mišiniu. Čachokhbili skonis šiek tiek primena prancūzišką ragu – sodrų troškinį su intensyviu padažu ir pastebimais prieskoniais. Čachokhbili yra puikus pasirinkimas maistingam vieno puodo patiekalui. Jis skanus su virtomis bulvėmis, kruopomis ar šviežia duona.

Lengvai prieinami ingredientai

Nors patiekalo pavadinimas gali skambėti kiek egzotiškai, neapsigaukite – čachokhbili ingredientų galite rasti bet kurioje maisto prekių parduotuvėje ir lengvai jį pasigaminti namuose. Jums nereikia sunkiai randamų ingredientų ar specializuotų kulinarinių įgūdžių, žinomų tik profesionaliems virėjams. Vištiena, svogūnas, pomidorai ir žolelės sukuria paprastą pagrindą, o visą patiekalą galima paruošti viename puode. Tereikia šiek tiek kantrybės ir laiko, kad atsiskleistų gilus, naminis gruziniškas skonis, kuris pradžiugins tiek šeimą, tiek svečius.

Čachokhbili vištiena
Čachokhbili vištiena

Sudedamosios dalys:

  • 1 kg vištienos (visos arba šlaunelių)
  • 400 g šviežių pomidorų
  • 1 svogūnas
  • 500 ml virinto arba mineralinio vandens
  • 50 g šviežių kalendrų
  • 30 g šviežio baziliko
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • 2–3 šaukštai augalinio aliejaus
  • 3 lauro lapai
  • 1 skiltelė česnako
  • Žiupsnelis druskos
  • Žiupsnelis pipirų

Paruošimo būdas:

  1. Vištieną padalinkite į vidutinio dydžio gabalėlius arba naudokite jau paruoštas šlauneles.
  2. Sudėkite juos į puodą, užpilkite stikline vandens ir virkite ant silpnos ugnies be dangčio, kol didžioji dalis skysčio išgaruos.
  3. Sudėkite smulkintą svogūną ir toliau kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol mėsa apskrus, tada sudėkite lauro lapus ir gerai išmaišykite.
  4. Pomidorus blanširuokite, nulupkite ir sutarkuokite arba smulkiai supjaustykite.
  5. Sudėkite juos į puodą kartu su antru puodeliu vandens ir pomidorų pasta, užvirinkite ir troškinkite, kol vištiena suminkštės.
  6. Galiausiai sudėkite smulkintą baziliką, kalendras ir išspaustos česnako skiltelę, pagardinkite žiupsneliu druskos ir pipirų, gerai išmaišykite ir patiekite karštą.
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.