Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vištienos ir makaronų sriuba: kaip išlaikyti ją šviežią ir neleisti makaronams išsipūsti

Vištienos sriuba su makaronais
2 min. skaitymo

Vištienos sriuba su makaronais – klasikinis patiekalas, primenantis vaikystę ir namų jaukumą. Tačiau nedaugelis žino, kad yra nedidelė, bet svarbi paslaptis, leidžianti sriubai išlikti skaniai net ir kitą dieną – makaronai neišbrinksta, o sultinys išlieka skaidrus ir aromatingas.

Ingredientai:

Vištienos šlaunelės – 2 vnt.
Bulvės – 2 didelės (apie 400 g)
Svogūnas – 1 vnt.
Morka – 1 vnt.
Smulkūs vermišeliai – 70 g
Lauro lapai – 2–3 vnt.
Kvapieji pipirai – 6–8 žirneliai
Džiovintos žolelės – 2 arbatiniai šaukšteliai
Druska ir malti juodieji pipirai – pagal skonį
Vanduo – 2 litrai

Naminė vištienos sriuba su makaronais
Naminė vištienos sriuba su makaronais

Gaminimo būdas:

Pirmiausia paruoškite sultinį. Į užvirusį vandenį įberkite druskos, visą svogūną, morką, lauro lapus, kvapiuosius pipirus ir vištieną. Jei norite, galite naudoti ir kitas vištienos dalis – blauzdeles ar sultiniui skirtus gabalėlius. Kai vanduo užverda, nugraibykite putas. Uždenkite puodą ir virkite ant vidutinės ugnies apie 20 minučių.

Kol verda sultinys, paruoškite makaronus. Sausoje keptuvėje kepkite vermišelius, kol jie taps gražiai auksinės spalvos, nuolat maišydami, kad nesudegtų. Šis žingsnis – pagrindinė sriubos paslaptis. Kepti makaronai ne tik suteikia patiekalui malonų riešutinį skonį ir geltoną atspalvį, bet ir neleidžia jiems išbrinkti net po kelių dienų laikymo šaldytuve.

Bulves supjaustykite mažais kubeliais. Po 20 minučių sultinio virimo išimkite svogūną, lauro lapus ir pipirų grūdelius. Morkas ir vištieną išimkite į atskirą dubenį. Į sultinį sudėkite bulves, prireikus pasūdykite. Virkite dar 10 minučių, nugriebdami paviršiuje susidarančias putas.

Tuo metu susmulkinkite išvirtas morkas, nulupkite vištieną nuo odos, atskirkite mėsą nuo kaulų ir supjaustykite gabalėliais. Mėsą ir morkas grąžinkite į puodą, įberkite džiovintų žolelių ir šiek tiek maltų juodųjų pipirų. Virkite dar 4–5 minutes.

Kai bulvės suminkštėja, suberkite pakepintus vermišelius, išmaišykite ir virkite dar apie 5 minutes. Patiekite sriubą karštą, pabarstytą šviežiomis petražolėmis ar krapais.

Rezultatas – kvapni, skaidri sriuba su švelnia vištiena ir elastingais vermišeliais, kurie neišbrinksta net laikant sriubą šaldytuve. Šis paprastas, bet genialus metodas leidžia mėgautis tobulu skoniu ir kitą dieną.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.