Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Voveraitės grietinėje: tradicinis receptas su miško aromatu

Voveraitės su grietine / Getty Images nuotr.
2 min. skaitymo

Voveraitės grietinėje – tai paprastas, tačiau neįtikėtinai gardus patiekalas, kuriame susilieja miško grybų kvapas ir kreminis padažo švelnumas. Šis tradicinis receptas atneša vasaros skonį tiesiai į jūsų virtuvę, o voveraičių riešutinis aromatas puikiai dera su bulvėmis, makaronais ar kruopų koše. Paruošti šį patiekalą lengva, o rezultatas džiugins tiek šeimą, tiek svečius. Išbandykite ir pajuskite jaukią miško nuotaiką savo lėkštėje!

  • Paruošimas: 10 minučių
  • Gaminimas: 35 minutės
  • Bendras laikas: apie 45 minutės

Ingredientai (2–3 porcijos)

  • 300 g šviežių voveraičių (apie 1 l indelis)
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas (smulkiai supjaustytas)
  • Druska ir juodieji pipirai (pagal skonį)
  • 3 šaukštai riebios grietinės (30–35 % riebumo)
  • 50 ml vandens
  • 2 šaukštai aliejaus arba sviesto (kepimui)

Skanios voveraitės

Gaminimo eiga

  1. Paruoškite voveraites
    Užpilkite voveraites verdančiu vandeniu ir palikite kelioms minutėms, kad suminkštėtų. Tada kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu, pašalindami smėlį, purvą ar kitus nešvarumus. Jei grybai dideli, perpjaukite juos per pusę.
  2. Kepkite grybus
    Įkaitinkite keptuvę su 2 šaukštais aliejaus arba sviesto ant vidutinės ugnies. Suberkite voveraites ir kepkite apie 5 minutes, kol jos lengvai apskrus ir išleis sultis.
  3. Pridėkite svogūną ir prieskonius
    Į keptuvę suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, pagardinkite druska ir pipirais. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ant vidutinės ugnies 15 minučių, retkarčiais pamaišydami, kad svogūnai suminkštėtų ir susimaišytų su grybų aromatu.
  4. Paruoškite padažą
    Į keptuvę įdėkite grietinę ir įpilkite 50 ml vandens, kad padažas būtų švelnesnės konsistencijos. Gerai išmaišykite ir troškinkite dar 15 minučių ant silpnos ugnies, kol padažas sutirštės ir visi skoniai susijungs.
  5. Patiekite
    Patiekalas paruoštas! Patiekite voveraites grietinėje karštas, kaip garnyrą prie virtų bulvių, makaronų ar košės. Papuoškite šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, krapais ar petražolėmis, jei norite papildomo aromato.

Išvada

Voveraitės grietinėje – tai patiekalas, kuriame paprastumas susitinka su prabangiu miško skoniu. Vos keli ingredientai ir pusvalandis virtuvėje – ir jūsų stalas nuklotas kvapniu, jaukiu patiekalu, kuris puikiai tinka tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms. Išbandykite šį receptą ir leiskite voveraičių magijai užpildyti jūsų namus! Skanaus!

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.