Subtilus cinamono, medaus ir sviesto kvapas akimirksniu pripildo namus tikros šventinės atmosferos. Tai paprastas ir visada pasiteisinantis imbierinių sausainių receptas – paruošimas greitas, ingredientai kasdieniai, o rezultatas džiugina tiek suaugusiuosius, tiek vaikus. Medus čia atlieka ypatingą vaidmenį: jis išlaiko sausainius maloniai minkštus net kelias dienas, o laikomi inde jie tampa dar švelnesni.
Ingredientai
- 50 g miltų
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo sodos
- 15 g sviesto arba margarino
- 15 g cukraus pudros
- 2 kiaušiniai
- 15 g pašildyto ir atvėsinto medaus
- žiupsnelis cinamono

Paruošimas
- Paruoškite tešlą.
Dideliame dubenyje iš miltų, kepimo sodos, sviesto ar margarino, cukraus pudros, kiaušinių, medaus ir cinamono užminkykite vientisą, lygią tešlą. - Atvėsinkite.
Iš tešlos suformuokite kepalą, suvyniokite į maišelį arba foliją ir padėkite į šaldytuvą bent 1 valandai. Ilgesnis šaldymas tik pagerins tekstūrą. - Formuokite sausainius.
Atvėsusią tešlą formuokite į norimo dydžio rutuliukus. Sudėkite juos ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, palikdami tarpus, nes kepant jie šiek tiek plėsis. - Kepkite.
Kepkite 180 °C temperatūroje apie 12–15 minučių, kol sausainiai lengvai paruduos, bet dar išliks minkšti. - Atvėsinkite ir laikykite.
Visiškai atvėsusius sausainius laikykite sandariai uždarytame inde. Jie net kelias dienas išliks minkšti, o skonio intensyvumas tik sustiprės.
Medus šioje tešloje veikia kaip natūralus drėkiklis – jis neleidžia sausainiams sukietėti, išlaiko juos elastingus ir praturtina aromatą. Būtent dėl to šie imbieriniai sausainiai visada pavyksta ir tampa mėgstamiausiu šventiniu skanėstu.

